Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'u şaha kaldırdı

Ahmet Ağaoğlu
Ahmet Ağaoğlu

Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu dönemi resmen sona erdi. Dün alınan olağanüstü seçimli genel kurul kararının ardından bugün de başkan Ağaoğlu istifa etti. Bordo mavililer, 66 yaşındaki spor adamının 5 yıllık görev süresi boyunca başarılı bir grafik çizdi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün yayınladığı veda mesajıyla istifa etti.

Bordo mavililerde dün olağanüstü seçimli genel kurul kararı alınmıştı. Ağaoğlu, bu sürecin daha sağlıklı yürütülmesi için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Trabzonspor'da olağanüstü seçimli genel kurul 18-19 Mart'ta, çoğunluk sağlanamaması takdirde ise 25-26 Mart'ta yapılacak. Bu tarihe kadar başkanlık görevini ise asbaşkan Ertuğrul Doğan yapacak.

5 yıl görev yaptı

Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'da 5 yıl görev yaptı. Ağaoğlu'nun bu süreçteki en büyük başarısı ise kulübü 38 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğuna ulaştırması oldu.

Bordo mavililer bu sürede 1 Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra, 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazandı.

Yüksek satışlarla dikkati çekti

Trabzonspor, Ahmet Ağaoğlu döneminde yüksek bonservis bedelli oyuncu satışları yaptı.

Bordo mavililer 2019-20 sezonuna girerken Yusuf Yazıcı'yı Lille'e 17,5 milyon €'ya satarken, o sezon kiralık olarak kadroya katılan Sörloth'un bir sonraki sezon satışından da 11 milyon € pay aldı. Trabzonspor, bu sezon başında ise Ahmetcan Kaplan'ı Ajax'a 9,5 milyon €'ya gönderdi.

  • Bordo mavili kulüp, Ahmet Ağaoğlu döneminde transfere 53,1 milyon € harcarken, sattığı oyunculardan 67,4 milyon € gelir elde etti.