Ahmet Çakar: VAR'dan tık yok

Ahmet Çakar, Galatasaray-Alanyaspor maçını değerlendirdi.

Galatasaray'ın Alanayaspor'u kendi evinde 6-0 yenmesinden sonra ünlü yorumcu Ahmet Çakar önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın ilk yarıda zorlandığını belirten Çakar, sarı kırmızılıların bulduğu ilk golde ise faul olduğunu söyledi.

Galatasaray, dün akşam Türk Telekom Stadyumu'nda Alanyaspor'u ağırladı. Sarı kırmızılılar, Akdeniz ekibini 6-0 gibi farklı bir sonuçla geçmeyi başardı ve ilk 3 haftada 3. galibiyetini aldı.

Maçı değerlendiren ünlü yorumcu Ahmet Çakar, bu skorun kimseyi aldatmaması gerektiğini ve Galatasaray'ın eksiklerinin bulunduğunu ifade etti. Eski hakem Ahmet Çakar, "İlk yarı çok ama çok zorlandılar. Çabuk oynadılar ama çok top kaybettiler. Çabuk düşünüp çabuk oynamak başka, telaşa kapılmak başka. İlk yarıda bunu çok net olarak gördük. Gol dışında net pozisyonları yok" dedi.

Çakar, Galatasaray'ın bulduğu ilk golde de faul olduğunu iddia ederken, "İlk devrenin son dakikalarında kötü oynayan G.Saray, Fernando ile golü buldu. Kornerde top kafayla indirildi, karambolde son dokunan Fernando oldu. Ama tuhaf olan şu, bu gol çok net bir şekilde faul. Eren yerdeyken topu çizgiden çıkartacak Alanyalı oyuncuya ayağıyla faul yapıyor" ifadelerini kullandı.

Bu pozisyonda VAR sisteminin devreye girmesini beklediğini söyleyen Çakar, "Oyuncu topu çıkaramıyor, Fernando da boş kaleye atıyor. VAR'dan tık yok. Ayrıca Eren'in faulünden hemen önce de Alanyasporlu oyuncunun elinin topla teması var. Bence kasıt yok ama bu golde VAR mutlaka devreye girmeliydi" dedi.

Hakem Halil Umut Meler hakkında da yorum yapan Ahmet Çakar, şunları söyledi:

  • Hakem Halil Umut Meler için fazla bir şey söyleyemem. Zira ilk golde faulü göremedi. Ama VAR'dan yardım gelmeyince golü vermek zorunda kaldı. Yine ikinci yarıda G.Saray lehine bir penaltı verdi, bence bu karar da yanlıştı. Ama bu kez devreye VAR girdi. Halil Umut Meler de pozisyonu tekrar seyredip kararının hatalı olduğunu gördü ve penaltıyı iptal etti.

🦁 Aslan evinde gol oldu yağdı...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()