Ajax'tan Ahmetcan Kaplan'a kanca

Ahmetcan Kaplan
Ahmetcan Kaplan

Geçen sezon Trabzonspor'da bulduğu iyi değerlendirip takdir toplayan Ahmetcan Kaplan, Avrupa devlerinin radarına girdi. Trabzonspor'un elde ettiği şampiyonlukta da pay sahibi olan genç stoper Ajax'ın yakın bir zamanda bordo-mavili kulübün kapısını çalması bekleniyor.

Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon savunmada yaşanan sakatlıklar sonrasında elde ettiği forma şansını iyi değerlendiren ve gösterdiği performansla transfer döneminde Alman ve Fransız kulüplerinin radarına giren Ahmetcan Kaplan'a Hollanda devi Ajax'ın teklif yapması bekleniyor.

Transfer için 11 milyonluk paket sunuldu

Geçtiğimiz günlerde Lisandro Martinez'i 57 milyon euro bonservis bedeliyle Manchester United'a gönderen Ajax, Arjantinli stoperin yerini Ahmetcan'la doldurmak istiyor.

Daha önce menajerler vasıtasıyla Ahmetcan'ın durumunu hakkında bilgi alan Hollanda kulübü, teklifini hazırlarken, sonraki satıştan da pay içeren teklifin yaklaşık 3 milyon euro kiralama bedeli ve 8 milyon euro satın alma opsiyonlu olacağı belirtiliyor.

Valencia'nın modelini teklif ettiler

Valencia, geçen sezon başı Uğurcan Çakır için benzer bir teklifte bulunmuştu. İspanyol ekibi, Milli kaleci için bordo-mavili ekibe önce 5 milyon euro kiralama bedeli daha sonra 7 milyon euro satın alma opsiyonlu teklif yapmış fakat yönetim bu teklifi geri çevirmişti.

Benzer teklifi 19 yaşındaki sol ayaklı stoper için Ajax'ın da yapması beklenirken son karar teknik direktör Abdullah Avcı'da olacak.

  • Ahmetcan Kaplan, geçtiğimiz sezon 22 maçta sahaya çıkarken 2 gol ve 1 asistlik performans göstermişti.