Akhisarspor hükmen mağlup sayılacak mı?

Akhisarspor forması giyen oyuncular mücadele öncesinde motivasyon konuşması yapıyor.
Akhisarspor forması giyen oyuncular mücadele öncesinde motivasyon konuşması yapıyor.

Beşiktaş karşısında 21 kişilik maç kadrosunda en fazla 12 yabancı bulundurması gerekirken 13 yabancı yazan Akhisarspor, hükmen mağlup sayılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında sahasında Beşiktaş'ı ağırlayan Akhisarspor, skandal bir hataya imza attı.

Beşiktaş maçının 21 kişilik kadrosunda 13 yabancı oyuncu yazan Ege temsilcisi, kural hatası yaptığı gerekçesiyle hükmen mağlubiyet tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

  • Türkiye Futbol Federasyonu ilgili yönetmeliğine göre; Akhisarspor, 21 kişilik maç kadrosuna en fazla 12 yabancı oyuncu yazabiliyordu.

Akhisarspor, önümüzdeki hafta için Türkiye Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edilecek ve nihai karar burada verilecek. Futbol Müsabaka Talimatı’nın 22. maddesinin (D) bendine göre; Akhisarspor, hükmen mağlup sayılacak.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel, yapılan hatayı fark etti ve Beşiktaş’ın itirazı halinde hükmen mağlup sayılacaklarını itiraf etti.

Hüseyin Eryüksel, "Maalesef böyle bir şey oldu. Beşiktaş itiraz ederse skor 3-0 onların lehine hükmen sonuçlanacak. İtiraz etmezlerse nasıl bittiyse öyle tescil edilecek" ifadelerini kullandı.

AKHİSARSPOR'UN ESAME LİSTESİNDE YER ALAN 13 YABANCI OYUNCU

  • Vrsajevic, Lopes, Sissoko, Josue, Manu, Bokila, Regattin, Serginho, Lukac, Rotman, Barbosa, Larsson ve Cikalleshi.