Ali Ece çıldırdı: Hayalet adam ya!

Ali Ece, Harry Kewell'la yaptığı röportajın ardından hatıra fotoğrafı çektiriyor.
Ali Ece, Harry Kewell'la yaptığı röportajın ardından hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Beşiktaşlı kimliğiyle bilinen spor yazarı Ali Ece, Genk karşısında alınan 4-2'lik mağlubiyetin ardından siyah beyazlı yönetimi ve futbolcuları topa tuttu. Sert eleştirilerde bulunan Ali Ece, kadro mühendisliğinin sınıfta kaldığını söyledi.

Spor yazarı Ali Ece, temsilcimiz Beşiktaş’ın sahasında Genk’e 4-2 mağlup olduğu UEFA Avrupa Ligi maçının ardından Tivibu Spor’da çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Siyah beyazlı ekibin kadro mühendisliğini ağır şekilde eleştiren Ali Ece,Enzo Roco transferini sorguladı. Necip Uysal’ın stoperde başlamasına anlam veremediğini belirten Ece, “Eğer Pepe yokken Roco oynayamacaksa bu adam neden alındı. Hayalet stoper ya!” ifadelerini kullandı.

Genç bir Beşiktaş taraftarı, Genk karşısında alınan ağır mağlubiyetin ardından hüzünlü gözlerle sahaya bakıyor.
Genç bir Beşiktaş taraftarı, Genk karşısında alınan ağır mağlubiyetin ardından hüzünlü gözlerle sahaya bakıyor.

Yönetimin ofansif orta saha transferi politikasını da eleştiren Ali Ece,Adem Ljajic transferinin çok geç yapıldığını savundu ve Oğuzhan Özyakup’un artık 10 numara verimliliğinde olmadığını öne sürdü. Ece, “Necip-Medel-Oğuzhan üçlüsüyle oynuyorsun. Oğuzhan'ın zaten 10 numara verimli oynamadığını bütün dünya biliyor artık. Talisca gitmiş sen sadece Adem Ljajic'i almışsın ve çok geç almışsın. Beşiktaş'ın tüzüğünde acaba bir tane ofansif orta saha bulundurma zorunluluğu mu var.” şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı kimliğiyle bilinen Ali Ece son olarak siyah beyazlı ekibin Genk karşısındaki oynadığı oyunu da aldığı skoru da beğenmediğini dile getirdi.

  • "Kanatta önlü arkalı alakasız oyuncular oynadı. Lens solda oynayamıyor, gerek yok artık onu orada oynatmaya. Necip stoperde başlıyor. Şunu sormak gerekiyor; Pepe yokken Roco oynamayacaksa niye alındı. Bu Roco'yu Beşiktaş'a kim önerdiyse çıksın ve hatasını kabul etsin. Ben böyle bir şey görmedim. Hayalet stoper adam. Rakibin karşısında varmış zannediyorsun, birden rakip içinden geçip gidiyor. Ben böyle bir şey hayatımda görmedim. Kadro mühendisliği o kadar kötü ki Beşiktaş'ın; ilk yarıda Tolgay sakatlanıyor, yerine Roco giriyor bu sefer Necip orta sahaya geçiyor. 1-0 geridesin. Necip-Medel-Oğuzhan üçlüsüyle oynuyorsun. Oğuzhan'ın zaten 10 numara verimli oynamadığını bütün dünya biliyor artık. Talisca gitmiş sen sadece Adem Ljajic'i almışsın ve çok geç almışsın. Beşiktaş'ın tüzüğünde acaba bir tane ofansif orta saha bulundurma zorunluluğu mu var. Oyun da, skor da kötü."

ALİ ECE KİMDİR?

Ali Ece, 20 Ocak 1977'de İstanbul'da doğdu. En az herkesinki kadar harika bir çocukluk geçirdi. 5 yaşında okula başlatılınca hayatı alt üst oldu, çünkü kekeme oldu. 1987 yılında Saint-Joseph lisesini kazandı, orada geçirdiği 8 yıl hayatının en güzel zamanı oldu.

Bu arada Efes Pilsen, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta basketbol oynadı ama hep futbolcu olmak istedi. Futbolculuk denemeleri Galatasaray Üniversitesi, Topkapıspor ve Yıldırım Bosna ile sınırlı kalsa da onun için forma giydiği her takım bir Premier League ekibiydi.

Ali Ece, Yeni Şafak Beşiktaş Muhabiri Ergin Arslan'da birlikte poz veriyor. (Arşiv)
Ali Ece, Yeni Şafak Beşiktaş Muhabiri Ergin Arslan'da birlikte poz veriyor. (Arşiv)

Okuduklarını hayatta uygulamaya çalışınca başı sürekli derde girdi. 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünü kazandı. Kısa süre sonra "kamu" kavramıyla arasındaki uçurum onu geri dönülmez biçimde sanatın bulanık sularına itti. Birçok müzik grubu kurdu. Daha fazla yaşamak için uyumadı. 2000 yılında hayata atılmamak için aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. Yapı Kredi Yayınları'nda editör olarak çalıştı. "Cogito", "Sanat Dünyamız", "F dergi" ve daha birçok dergide yazıları yayınlandı. Bir süre çevirmenlik yaptı. "Ayın En Güzel Hali" ve "12 Azize'ye 12 Ağıt" adlarında yazdığı iki romanı yayınlanmıştır. "Dinar Bandosu" grubunda gitar, org ve bas çalmıştır. Şu an halen müzikle ilgileniyor ve tek başına solo çalışmalar yapıyor.

"Sky Türk" kanalında dört kişi yaptıkları "Total Futbol" programının ve bir süre çalıştığı "Four Four Two" dergisinin yeri ise hep ayrı olmuştur. Bunun dışında "Lig TV"'de Haşmet Babaoğlu ve Mehmet Ayan ile beraber tadından yenmez bir futbol programı yapmışlardır.

Daha sonra 3.5 yıl kadar TRT Spor kanalında programlar yaptıktan sonra 2014-2015 sezonu için NTV Spor'a transfer oldu. Ali Ece son olarak Tivibu Spor’da kariyerine devam ediyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

⚡ Ricardo Quaresma'dan 'ayrılık' çıkışı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()