Ali Koç: Çift kişiliklisiniz

​Ali Koç: Çift kişiliklisiniz
​Ali Koç: Çift kişiliklisiniz

Fenerbahçe Ocak Ayı Olağan Divan Kurulu toplantısında Şekip Mosturoğlu ile Ali Koç arasında gergin anlar yaşandı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Ali Koç’un iddialarına yanıt verdi.

“Noterden beyanname ücreti alınmıyor”

Şekip Mosturoğlu Ali Koç'a cevap verdi.
Şekip Mosturoğlu Ali Koç'a cevap verdi.

Ali Koç’un konuşmalarına cevap veren Şekip Mosturoğlu, “Ali Bey benim çok samimi bir arkadaşım. Aday oldu ve ekibiyle çalışıyor. Bu bir tango ve tango 2 kişilik olur dedi. Ali Bey’den sponsorlu hesapları kapatırım. Buradan 7/24 anamıza avradımıza küfür ediyorlar. Bu hesaplar size iyilik yapmıyor, kötülük yapıyor. Bu konuşmamın ardından yine bu fenomen hesaplardan küfür edilecek. Maddi karşılığını sizin yatırdığınız üyeler var diyor. Benim çalıştığım noterde de sizin adınıza destek verenlerden beyanname ücreti alınmıyor. Üyelik listeleri mart ayında kesinleşiyor. Şu anda bir liste yok. Tarih olarak da yanlış, tüzüğe de aykırı. Bu arkadaşlar noterlere gidip sizin adınıza söz veriyorlar. Bundan sizin haberiniz olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“Tüzük değişikliğine el kaldırdınız”

Ali Koç’un Mehmet Ali Aydınlar’la ilgili açıklamasına da değinen Mosturoğlu, “Mehmet Ali Aydınlar’la ilgili yaptığım konuşmanın arkasındayım dediniz. Kalamış’taki otelde Mehmet Ali Aydınlar’ın aday olduğunda listesinde olan kişiler de sizin için aynı pozisyonda mı? Başkan olduğumda Fenerbahçe saygın ve saygılı kulüp olacak diyorsunuz. Fenerbahçe saygılı bir kulüptür, Atatürk’ün kulübüdür. Dostuna dost, düşmanına da düşmandır. Fenerbahçe kimseye saygısızlık yapmaz. Başkan olduğumuzda galibiyet için her şey mubah yapmayacağız dediniz. Bu çok sıkıntılı bir söylem. Fenerbahçe Kulübü üyesi olan 160 çalışan var. Bunların içinde 20 yıldan fazla çalışan insanlar var. 2009’da dernekler masasından yazı geldi ve bu kişilerin oy hakkı olmalı yazısı geldi. Siz de o tüzük değişikliği toplantısındaydınız ve elinizi kaldırdınız. Kaldı ki o 160 arkadaş oy için şerefini satacak arkadaşlar mıdır? Yargıtay kararından sonra başka bir karar yok. Bunu size kim söylediyse yalan söylüyor. 3 Temmuz sürecine sahip çıkacaksınız dediniz. 20 celse oldu, 1 arkadaşınız geldi mi? Mart 2017’de dergi açıklaması okundu” dedi.

“Konsolide kayıtları neden yöneticiyken istemediniz”

Ali Koç’un konsolide kayıtlarla ilgili söylediklerine cevap veren Şekip Mosturoğlu, “Konsolide mali kayıtları göremiyorsunuz diyorsunuz. 2012 yılına kadar yönetimde kaldınız. Hangi yönetimde bunlar sunuluyordu ya da sunulmadığında neden itiraz etmiyordunuz. Tek aday sizsiniz. Mağdur olabileceğiniz bir durum yok. Buna rağmen bize haksızlık yapmayın. Seçim sürecinde üye yapılanlar deniyor. Cuma günü Koç Holding’e bağlı 12 başvuru yapıldı. Bazılarınızda sizin imzanız var. Bu başvuruları siz mi yaptınız. Sizinle çalışmış insanlara bu haksızlığı yapmayın. Sizinle birlikte programa katıldığımızda şahsi sevdam aileme zarar verecek dediniz. Ben hep buradaydım, bir yere kaçmadım. Şubeleri kapatmak ne sizin ne de Aziz Yıldırım’ın yetkisinde. Genel kurulun yetkisinde. Böyle bir tehdit göremiyoruz. Ancak şube açmak da genel kurulun kararına bağlı. Sadece sizin niyetinizde değil bu durum” diye konuştu.

Mosturoğlu son olarak, “Fenerbahçe TV’de seçim siyasetine ilişkin hiçbir başkan adayının seçime ilişkin çalışmasına yer verilmemiştir. Zaten reklam yapacak çok sayıda sponsorlu sosyal medya hesaplarınız var. O yüzden bizim de sizin de FBTV’ye ihtiyacınız yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Koç yeniden söz aldı

Ali Koç iddialara yanıt verdi.
Ali Koç iddialara yanıt verdi.

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Şekip Mosturoğlu’nun açıklamaları üzerine yeniden söz hakkı aldı.

Ali Koç, samimi ortamda herkesin birbirini eleştirmesi gerektiğini belirterek, “Samimi söylendiğine inandığım için sağlıklı ortamın bu olduğuna inandığımı söylüyorum. Hesapları kapatın iddiası var. Şekip Mosturoğlu sen beni çok iyi tanırsın. Söyleyecek şeyleri başkalarına söyletmem. Bu iddia bana hakaret şeklindedir. Hesapları kapatın demek, hesapları siz açtınız demektir. Şu odada söylediğini en iyi bilen kişi sensin. Belli başlı gazeteciler üzerinden gündem oluşturmayı benden çok daha iyi biliyorsunuz Şekip Mosturoğlu. Bunu hakaret kabul ederim. Ben ne söylemek istersem söylerim. Fenerbahçe’nin menfaatleri doğrultusunda çıkın doğru olduğuna inandıklarınızı söyleyin. Bütün yükü ve sorumluluğu başkan ve yönetim kurulu taşıyor. Maçlardan sonra bizler normal hayatımıza dönüyoruz ama sizler bu yükle yatıp kalkıyorsunuz. Yükün en ağırını siz taşıyorsunuz. Ama bunu yaparken de bazı şeylerin doğru olduğunu kabul etmiyorum. Ben içi dışı bir olan bir insanım. Sakın bir daha beni böyle sahte hesaplarla itham etmeyin, çünkü bu işi siz benden çok daha iyi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Ya çift kişiliklisiniz ya da başkan bir durum var”

Kulüp televizyonuna ihtiyacı olmadığı söylenen Ali Koç, “Kulüp televizyonuna ihtiyacım olup olmaması konu değil. Kutsal başkanlık görevine aday olurken bir şey yaparsam bu kanalda yapmak isterim. Olmazsa da başka mecralara kaymam. Kalamış’taki otelde beni Fenerbahçeli yapan kişiyi ziyaret etmeye gitmiştim. FB TV için reklam filmi yapıyoruz, olmazsa da sosyal medyada yayınlarız. Bu söylemleri küçük ve komik buluyorum” dedi. Hazirunun önünde kulüpte yeni üye yapılmadığı söylentisinin basın önünde tartışılmaması gerektiğini söyleyen Ali Koç, “5 yılı geçen kongre üyelerinin aile fertlerine odaklandığınız konusuna ‘Yok’ diyorsanız, ya çift kişiliğiniz var, ya da başka bir durum. Bize gelip bizi üye yaptılar, diyorlar ve biz size oy vereceğiz diyorlar. Nasıl oluyor. Bu doğru değil. Kulübün bilabedel üye yapması doğru değil. Pek çok üyeyle karşılaştık aidat ödemeye gidip aidatı ödenen. Bugüne kadar eşimi, kayınvalidemi, Paşalı Birol’u ve beni Fenerbahçeli yapan kişiyi üye yaptım. İlerleyen dönemde de Caroline yengemi yapacağım. Koç Holding’den kulübe üye olmaya geliyorlarsa kendi parasıyla üye oluyorlardır. Sapla samanı birbiriyle karıştırmayın” diye konuştu.

“Tek aday değilim, bunu herkes biliyor”

Şekip Mosturoğlu’nun kendisi için ‘tek aday’ söyleminin doğru olmadığını da sözlerine ekleyen Ali Koç, “Başkanımızın tarz olarak adaylığını son dönemde yaptığını biliyoruz. Bu tek aday vardır anlamına gelmez. Şubelerde ve kulüpte seçim için çalışmalar yapılmaktadır. Komiteler kurulmuştur ve bu durum benim hoşuma gidiyor. Bu kulübün sahibi taraftar ve kongre üyeleridir. Sizler de bu insanların büyüklerisiniz. Farklı görüşler camianın kazancıdır. Komiteler inşallah seçimden sonra da devam eder. Keşke bir taraftar komitesi de koysaydınız. Lütfen bana tek aday sizsiniz gibi söylemler yapmayın. Kimse kimseyi kandırmasın, bunu çok net söylüyorum” dedi. Şube açıp kapatmanın genel kurul yetkisinde olduğunu bildiğini söyleyen Koç, “Bu nedenle açmayı düşündüğümüz 2 şubeyi onayınıza getireceğim dedim. Bugün seçimle ilgili, Ali Koç gelirse amatör şubeler kapatılacak demiyorsanız, bence doğruyu söylemiyorsunuz. Fenerbahçe Kulübü’ne hizmet eden personel, seçim ortamına dahil edilmemeli. Taraf seçme durumunda kaldıklarında personel, istemedikleri biri geldiğinde farklı mı çalışacak. Personel ailelerinin 2 bin TL karşılığı üye yapılmasına yok diyorsanız, ben size inanmıyorum” açıklamasını yaptı.

“Sakın beni 3 Temmuz’dan sonra kaçtı diye suçlamayın”

Şekip Mosturoğlu’nun bir televizyon kanalında beraber çıktıkları programda Ali Koç’un kurduğu cümleyle ilgili sözlerine değinen Ali Koç, “Bu cümleyle ‘Sen kaçtın’ demek istiyorsun. Sen değil misin ailene nasıl sahip çıktığımı anlatan. 3 Temmuz sürecinin ardından benim kaçtığımı söylediğinizi anlatırken elim ayağım titriyor. Sayın başkan hayatımda 2 kez Fenerbahçe için ağladım. Bugün de ağlayabilirim. Bunu söylemek zorunda kalmak bile çok ayıp. 3 Temmuz’un ardından 12 ya da 13. gündü. Kulübe geldim. O gün yönetim girişinden kulübe girdim ve her taraf kutu doluydu. Nurgül hanıma gittim. ‘Başkan talimat verdi, eşyalarını çıkarttırıyor’ dedi. O gün kendime yemin ettim, ‘1 saat dahi olsa başkanımız gelecek’ dedim. Çok şükür buradasınız ve geldiniz. O gün ağlamıştım. Lütfen izin vermeyin. Benim size olan bağlılığımı bilenler beni vefasızlıkla suçlamasın. Sakın ha sakın beni 3 Temmuz’dan sonra kaçtı diye suçlamayın. 2012’de yönetimden ayrıldım ve dışarıdan elimden geleni yapmaya çalıştım. O günden sonra şartlar çok değişti. Aday olmayı uygun gördüm. Kim Fenerbahçe’ye daha iyi hizmet edecekse onu seçersiniz. Hepimiz aynı gemideyiz. Yönetimimiz de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Konsolide rakamlar, 2012’deki finansal tabloyla bugünkü tablo arasında siyahla beyaz arasında fark var. 2012’de bu raporları istemediğim için özür dilerim. KAP’a sunulan denetim raporunda 6 ayda neyin değiştiğine bakın. Ben mi suçluyum 2012’de sunulmadığı için” diyerek sözlerini noktaladı.