Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulunuyor

Ali Koç
Ali Koç

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

Trabzonspor maçı öncesi endişelerimizi dile getirmiştik ve bunda ne kadar haklı olduğumuzu gördük.

Bugün için hazırlanırken çok zorluk çektim. O kadar çok malzeme var ki...

"Hep geriye saran bir sistemin içerisindeyiz"

8 Mart günü alınan karar tüm ülke futbolunu karman çorman hale getiren bir adımdır. Endişeliyiz demiştik, endişelerimizde haklı olduğumuz ortaya çıktı. İstikrarlı bir şekilde hep geriye saran bir sistemin içindeyiz. Fenerbahçe yıllardır bu sistemin en büyük mağdurlarından biridir. Statüko devam ettiği sürece baş aşağı gitmeye devam edeceğiz.

İstikrarlı ve sistematik bir şekilde bu yozlaşmış sistemin hedefi olarak yıllardır pek çok şampiyonluk yolunda en kritik dönemeçlerde darbe almaya devam ediyoruz.

"12-15 puanımız çalındı"

Geçen sezon 12-15 arası bir puanımız hakemler tarafından gasp edildi. Geçen sezon eski bir hakem "Fenerbahçe'ye karşı bir tutum var" dedi. "Hakem camiasından birileri Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak" dedi. Bunu üzerine yemin etti. Bu açıklamalara dair hiçbir açıklama, refleks gelmedi. Ta ki biz başvurana kadar. O da dostlar alışverişte görsün misali geçiştirildi.

"Bizi savcılara şikayet etmişler"

TFF'nin Fenerbahçe'ye bakışını, zihniyetini daha iyi ifade etmek için bu örnekleri paylaşıyorum. Adeta üç maymunu oynadılar. Daha yaptığımız açıklamanın mürekkebi kurumadan cevap verip tehdit etme cüreti gösterdiler. Bu kez bizi ülkemizin savcılarına şikayet etmişler. Yüreğiniz varsa hakkımızda soruşturma başlatın.

TFF açık ve net bir şekilde bize olan husumetini ortaya koyuyor. Türk futbolunu bu zihniyetten kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız.

"Fenerbahçe - Trabzonspor maçında müdahale oldu"

Gelelim Trabzonspor maçının hakemi Zorbay Küçük'e... Trabzonspor maçının tarihi, 16 Şubat'ta açıklandı ve 3 Mart 23.55'te hakem açıklandı. Aynı gece Zorbay Küçük, Alanyaspor-Gaziantep FK maçını yönetti ve bu maç uzatmalara gitti. 23.00 sularında maç sonuçlandı. 23.22'de hafta sonu oynanacak maçla ilgili TFF, Zorbay Küçük'e tebligatını yaptı.

İşini doğru, becerikli yapan, geleneklerine sadık kalan bir anlayışla bu atama yapılsaydı konuların böyle gerçekleşmesi söz konusu değildi. Biz bir müdahale olduğunu düşünüyoruz bu sebeple. Olmadıysa son derece amatör bir yaklaşım.

"Maça başka bir hakem atanmıştı"

Zorbay Küçük'ün gece yarısı bu maça apar topar atanmasının altında ne yatmaktadır?

Büyük bir ihtimalle bu maçın hakemi başka bir kişiydi ve son dakika kararıyla bir anda değiştirildi. Zorbay Küçük hem mental hem de fiziksel olarak bir maç öncesinde en çok dinlenmeye ihtiyacı olan hakemlerden biri. O gece Alanya'da kalıyor, ertesi gün Adana'ya geçiyor ve sonra İstanbul'a geliyor. Dinlenmesi için 72 saatten az süre var.

Kendinizi hakemin yerine koyun, 23:22'de öğreniyorsunuz bunu. Hakem bu maçın hakemi aslında ben değildim diye düşünür. Bu da hiç sağlıklı bir düşünce değil.

"Raporun kıymeti yok"

Fiziki ve mental hazırlıkların yanı sıra ilk defa 4 büyükler arasındaki bir maçı yönetecek bir hakem. Bu maçı yöneten hakem üçlüsü, ilk defa birlikte maç yönetmişlerdir. Büyük maçlara genelde birbirine aşina hakem üçlüsü atanır.

Maç bittikten 20 dakika sonra o hakem başka bir maça atanıyorsa o maçtaki gözlemci raporunun bir kıymeti yoktur.

Bugün hakemlerin içinde bulunduğu psikoloji, bu ligin tamamlanması için büyük risk oluşturmaktadır.