Ali Koç neden başkanlığa adaylığını koydu?

​Ali Koç neden başkanlığa adaylığını koydu?
​Ali Koç neden başkanlığa adaylığını koydu?

Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısı sırasında Ali Koç, başkanlığa adaylığını koymasının sebebini açıkladı.

Fenerbahçe Ocak Ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı sırasında başkan adaylarından Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Neden aday oldu?

2-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek başkanlık seçimi hakkında konuşan Koç, "Zamanı geldiğinde elimi taşın altına koyacağım demiştim. Bundan sonra oluşan şartlara göre, sürdürelemez mali yapı ve kulübün gidişatı tahminimden önce adım atmama sebep oldu" dedi.

“Davamıza sahip çıkacağım”

3 temmuz süreci hakkında konuşan Koç, “Seçildiğimiz takdirde haklı davamıza sahip çıkacağımız ve kulübümüzün uğradığı zararların tazmini için her türlü mücadeleyi vereceğimizden şüphemiz olmadığı için sonuna kadar gitmek için elimizden gelen her şeyi yapmak için müsterih olabilirsiniz. Ayrıca bildiğiniz gibi sayın başkanımız da Silivri’de ve birçok yerde yaptığı açıklamalarda, ‘Şike Kumpası davasında Yargıtay kararının bir önemi kalmamıştır’ ifadesini kullandığını hatırlatmak isterim. Başkanımızın bu görüşleri adaylık zamanlamasında doğru karar verdiğimi bana gösterdi. Bu üç husus yargıtay süreci konusundaki düşüncelerimi yansıtmak için paylaştım” diye konuştu.

“Kaybedecek vaktimiz yok”

Kulübün mali durumuna da değinen Koç, “Mali durumumuz açısından kaybedecek vaktimiz olmadığına inanıyorum. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek için yarın çok geç olabilir. En büyük dileğimiz ve arzumuz kazanmak için her yolun mubah anlayışının olmadığı, kavgadan beslenmeyen, şeffaf adil, çok sesli bir ortamda Fenerbahçe’mize yakışır, diğer camialara ise örnek olacak, sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe’nin kazandığı bir seçim sürecini hep beraber yaşamalıyız” dedi.

“Hikaye yazmanın zamanı”

Şampiyonluk yolunda seçimin olmadığını vurgulayan Koç, “Fenerbahçe’de yeni bir hikaye yazmanın zamanı şimdidir. Hep beraber bunu başarabiliriz. Ben ve ekibim her adımı bilinçle atıyoruz. Futbol takımımızın çıkacağı önemli maça değinmek istiyorum. Şampiyonluk yolunda seçim çok önemli değildir. Bu sene 4. yıldızı takma ihtimalimiz çok geçerli. Seçim sürecini bir yana bırakalım. Bu maçla dönüşü olmayan bir yola gireceğiz” yorumunu yaptı.

FB TV gerçeği!

Ali Koç, FB TV'den ret yedikleri hakkındaki konuya da açıklık getirdi. Koç, hazırladıkları reklam filminin yayınlanması için henüz hiçbir yayın organıyla iletişime geçmediklerini haliyle FB TV'den de ret yemediklerini belirtti.