Ali Koç'a rakip çıktı!

Saadettin Saran
Saadettin Saran

İş insanı Sadettin Saran'dan başkanlık açıklaması geldi. İTÜ Bilişim Teknolojileri Zirvesi'nde konuşan Saran, bir sonraki kongrede Fenerbahçe Başkanlığına aday olacağını söyledi.

Fenerbahçe'de Ali Koç'un geleceğinin tartışıldığı şu günlerde iş insanı Saadettin Saran'dan bomba açıklama geldi.

Saadettin Saran aday olacak
Saadettin Saran aday olacak

"Fenerbahçe fark yaratılacak bir yer"

Yaptığı açıklamada aday olacağını söyleyen Saran, "Bir sonraki kongrede aday olacağım. Fenerbahçe, şu anda fark yaratabileceğimiz bir yer." şeklinde konuştu.

  • 3 yıl önce Fenerbahçe başkanlığına seçilen Ali Koç, 2021 yılında yapılan seçimlerde 2.kez kulüp başkanı olmuştu. Koç'un 3 yıl daha görev süresi devam ediyor ancak kötü gidişat nedeniyle sezon sonu seçim kararı alınabileceği iddia ediliyor

Saadettin Saran kimdir?

Sadettin Saran 30 Ağustos 1964 yılında ; Denver, Colorado Türk-Amerikalı sporcu, iş adamı ve spor yöneticisi.

Saran Holding, İstanbul merkezli holding kuruluşu. 1990 yılında Sadettin Saran tarafından İstanbul'da kurulmuştur. Başta medya olmak üzere yayıncılık, internet yayıncılığı, havacılık, savunma ve turizm sektörü dahil 6 ana sektörde, 33 şirketi ile faaliyet göstermektedir. Toplam çalışan sayısı 3.500'ün üzerindedir

Bir dönem Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'un hissedarı olan Saran, taraftarlardan gelen tepkiler üzerine hisselerini sattı.