Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a jet yanıt

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a jet yanıt
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a jet yanıt

Haziran ayında gerçekleşecek seçimlerden önce başkan adaylığını açıklayan Ali Koç, hakkında sert ifadeler kullanan mevcut başkan Aziz Yıldırım'a yanıt verdi. Ali Koç, "Vicdanınız sızlamıyor mu?" ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Fenerbahçe Kulübünün haziran ayında yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısında başkan adayı olan Ali Koç, hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Yeşilköy'deki WOW İstanbul Hotels Convention Center'da yapılan "Büyük Buluşma" programına katılan Koç, çok fazla katılımcının olduğu gecede açıklamalarda bulundu.

Koç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini aktararak sözlerine başladı.

"Bölücülükle suçlanıyorum"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap veren Koç, şöyle konuştu:

"Burada 4 bin 600 kişi var. Bu kadar kalabalığın önünde ilk kez konuşma yapıyorum. Tarihimize yön verecek seçime az kaldı. Üzülerek söylüyorum, bölücükle suçlanma noktasına geldim. Her görüşü saygıyla karşılayıp saygıyla cevap veririz. 2015 kongresinde geleceğin Fenerbahçe'ye yakışacak başkan adayı olarak gösterilme gururunu yaşadım. Onur duydum, şeref duydum ancak sonrasında sadece aday olmamızla beraber bir anda onlarca iftirayla karşı karşıya kaldım. Bu, beni derinden yaralamıştır. Madalyonun diğer yüzü var. Hiç üzülmeyin, bana inanın ve destekleyin. Vazgeçersek sokağa çıkamayız. Büyük konuşmayalım, Allah'ın izniyle diyelim, mücbir bir şey olmasın. Şunu da sormadan geçemeyeceğim, madem böyle bir Fenerbahçeliydim, 2015'te neden camiaya yakışan başkan adayı olarak gösterildim. O süreçten bu yana benim bilmediğim bir şey mi oldu? Aday olmamdan başka bir şey değişmedi. Zamanlamam beğenilmedi belki ama oradan buraya gelecek bir sebep göremiyorum. Ben başkasına böyle ithamda bulunsam vicdanım sızlar. Nasıl vicdanları sızlamıyor, anlamıyorum."

"Şampiyonluğu, başkanlığa bin kere tercih ederim"

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın geçen haftaki Türkiye ziyaretiyle ilgili kendisine yapılan suçlamalar olduğunu belirten Koç, "Efsane kaptanımız Alex'in Türkiye'ye gelmesiyle ortaya atılan bölücülük yapıştırması, bugün başka bir boyut kazandı. Şampiyonluğu, başkanlığa bin kere tercih ederim. Yanlış adrese bunları yapıyorsunuz. Alex geliyor benden biliyorlar, sponsorluk, üniversite kaynağında sıkıntılar benden biliniyor. Camia bölünüyor benden biliniyor. Ben ne kadar kötü Fenerbahçeliymişim ki benden soruluyor. Allah korusun sportif başarısızlık gelirse onu da benden bilecekler. Başkanımızın bende emeği çoktur. 2006 yılında beni yönetime davet etmese buralara gelemeyebilirdim. Saygıda hiçbir zaman kusur etmem. Bu iş bittiğinde sonuç ne olursa olsun birbirimizin yüzüne bakacak konumda olmalıyız diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"6 bin 800 kemik oyumuz var"

Ali Koç seçime dolu dizgin hazırlanıyor.
Ali Koç seçime dolu dizgin hazırlanıyor.