Ali Koç'tan teknik direktör açıklaması: 3 hoca ile görüşüyoruz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu'nda konuştu.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu'nda konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Koç, istifa çağrılarına ve teknik direktör arayışlarına değindi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu'nda hakkındaki eleştiriler ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunudu. İşte Koç'un açıklamaları:

  • "Değerli eleştirilerinize, duygularınıza, desteklerinize teşekkür ederim. Bir kişi hariç; Hulusi Belgü. Onunla da ilgili görüşlerimi aktaracağım. Konuşmasının geneline bakarsak haklı olduğu yerler var ama kendi egosunu tatmin etmek için, kendini sosyal medyada daha renkli, daha takip edilebilir konuma getirmek için, mesnetsiz, bir kısmı iftira dolu söylemlerine değineceğim."
  • Bizi üzen, bizi mutsuz eden futbol takımımızın 3.5 senelik değerlendirmesine gelelim. Hata yaptık. Evet farklı vizyon, emeller, arzular ile huzurunuza çıktık. Evdeki hesap ne yazık ki çarşıya uymadı. İyi niyetimizden şüphe edemezsiniz.
  • Sayın Aykut Kocaman'ı 1 sene daha tutup devam etmek daha doğru bir karar olabilirdi. Çok fazla taşı aynı anda yerinden oynattık. Öngöremediğimiz sonuçlara neden olduk.
  • 2019/20'de 20. hafta sonrası Trabzonspor maçıyla başlayan süreçte 21 puanın sadece 3'ünü alabildik. Fenerbahçe'nin hakem katliamlarıyla 15-18 puanı yok edildi. Şampiyonluk yarışının dışına itildik. Bu da mı yönetim beceriksizliği, yanlış transferler?..
  • Şu son 2 sezondan 1'inde şampiyonluk olsaydı Fenerbahçe, istikrarı ve zincirleme başarıları yakalayacaktı. Fenerbahçe şampiyon olursa arkasını getirecektir, biz olalım olmayalım.

  • Bu sezon liderdik. Ta ki Trabzonspor maçına kadar. Oyun ve skor bizdeyken bir kez daha taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği garip bir hakem kararıyla o maçta düşüş başladı. O kırmızı kart, frikik 83-85'e kadar dayansak da kaybettik. Bu süreç, yeni bir çözülme sürecine sebebiyet verdi. Takım toparlanamadı. Biz de takımı silkeleyip kendine getiremedik. Orada da biz hatalıyız.
  • Vitor Pereira'yı takımın başına getirerek hata etmediğimizi bir kez daha söylemek istiyorum. Kendisi Lazio ile de görüşüyordu, bize geldi. Pereira 4 ülkede şampiyon olmuş, Türkiye'yi biliyor, puan ortalaması Almanya hariç 2'nin üzerinde, pek çok kupa kazanmış... Ben hala doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Ama biz ona Türkiye'de doğru futbol iklimini sağlayamadık.
  • Hoca ayrıldıktan sonra önceliğimiz minimum homurdanma getirecek, çoğunluğun kabul edeceği bir ismi devre arasına yetiştirmekti. Konuştuğumuz isimler, çoğunluğu tatmin edecek isimlerdi. Sezon ortasında çalışmaya sıcak bakmadıkları için hibrit bir sistem konuştuk. Belirlediğimiz 3 hocayla müzakereler devam etmektedir. 2'siyle parasal konuşmalar aşamasına gelinmiştir. Hemen para konuşmuyorlar. Vizyon, konsept, plan, maçlar inceleniyor, seyrediliyor. Bu konuda acele etmeden en sağlıklı karar için devam ediyoruz. İsmail Kartal, kayıtsız şartsız Fenerbahçe'ye geldi. Ona teşekkür ediyorum.