Alper Potuk'tan sürpriz itiraf! "Tehdit edildim"

​Alper Potuk
​Alper Potuk

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Alper Potuk kariyerine dair itiraflarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, sarı lacivertlilerde oynadığı dönemde kulüpten ayrılması için tehdit edildiğini söyledi. İşte açıklamaları...

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Alper Potuk kariyerine Makedonya'da devam edecek. 32 yaşındaki orta saha, Makedonya 1. Ligi'ne çıkan Gostivar ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Eski milli oyuncu tehdit ettiğini açıkladı.

"Büyük bir takımla anlaşmıştım"

"Fenerbahçe'de güzel yıllarım geçti" diyen Potuk, ücretinde yüzde 40 indirimi kabul ettiğini açıkladı.

Sözlerine devam eden tecrübeli oyuncu, "Sonrasında da çok büyük bir indirim yaptım. Ama 2 ay sonra başka bir takıma kiralık gitmem istendi. 'Beni istemiyorsanız, ayrılmak istiyorum' dedim. Büyük bir takımla anlaşmıştım. Oraya göndermediler. 'İstediğimiz takıma gitmezsen kadro dışı kalacaksın, dediğimizi yapmazsan da Futbol hayatını bitiririz' tarzında konuşmalar oldu. Tüm mesajlar duruyor. Kabul etmeyince kadro dışı kaldım. Ertesi sene Ankaragücü'ne gittim. Fenerbahçe maçında gol atmıştım. Golden sonraki hareketim taraftara değil, bana bunu yaşatanlaraydı." dedi.

Alper Potuk, Süper Lig'de uygulanan 8+3 kuralını savunduğunu açıkladı: "Her sene tartışılan bir şey. Benim düşüncem Türkiye'de yabancı sınırlaması kalkarsa büyük takımlarda forma giyen Türk oyuncu göremeyiz. O yüzden devam etmesi daha iyi. Şu anki ekonomik şartlarda yabancı transferlerine çok büyük paralar veriliyor ama buna rağmen Avrupa'da ortaya konan bir başarı yok."