Alperen Şengün en iyisi olur mu?

Alperen Şengün en iyisi olur mu?
Alperen Şengün en iyisi olur mu?

2021 yılı NBA Draftı'nda Oklahoma City Thunder tarafından 16. sıradan seçilen ve sonrasında Houston Rockets'a gönderilen temsilcimiz Alperen Şengün, basketbol taraftarlarından büyük beğeni topladı.

Rockets scout takımında yer alan eski Fransız NBA oyuncusu Alain Digbeu Alperen'in 3-4 yıl içerisinde All-Star olacağını söylüyor.

Alperen Şengün
Alperen Şengün

Henüz 19 yaşında olan temsilcimiz savunmasıyla, şutlarıyla hatta oyun kurma becerisiyle şimdiden izleyenlere yeteneğini ve potansiyelini gösteriyor. Bazı taraftarlar onun gelecekte en iyi Türk basketbolcu olacağını düşünüyor.

İmzasını bırakıyor

Houston Rockets taraftarları onu emekli NBA yıldızı Hakeem Olajuwon'a benzetse de Alperen kendine özgü stili ve ayak oyunlarıyla benzersiz bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bazı taraftarlar onun gelecekte gelmiş geçmiş en iyi Türk basketbolcu olacağını düşünüyor.

Alperen Şengün
Alperen Şengün


Henüz çaylak sezonunda olan Alperen maç başına 9.4 sayı, 5.4 ribaund ve 2.4 asist ortalamasıyla oynuyor.

Bu sezon All-Star çaylaklar organizasyonu için de davet alan Alperen bunu başaran ilk Türk basketbolcu oldu.

EuroBasket 2022 için kararını verdi

Genç yıldız 1-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek EuroBasket organizasyonunda milli takım formasını giydikten sonra sezon öncesi kampı için Houston Rockets’a katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönecek.