Anelka açıkladı! Fenerbahçe’ye dönecek mi?

​Anelka açıkladı! Fenerbahçe’ye dönecek mi?
​Anelka açıkladı! Fenerbahçe’ye dönecek mi?

Tatil için Türkiye’ye gelen Fenerbahçeli eski futbolcu Nicolas Anelka, merak edilen o soruya yanıt verdi.

Eşi ve çocuklarıyla Türkiye’ye tatil için gelen Nicolas Anelka, Fenerbahçe’nin Vardar ile oynadığı mücadeleyi tribünden izlemişti. Fransız efsane Türkiye ziyareti ve Fenerbahçe hakkında NTV Spor’a konuştu.

İşte Anelka’nın röportajından öne çıkanlar;

“Fenerbahçe’nin işi kolay değil”

Futbol sonrası hayatım çok iyi gidiyor. Şu an Dubai'de yaşıyorum. 20 yıl futbol oynadım ve şu an ailemle birlikte vakit geçiriyorum. Futbol kolay bir oyun değildir. Fenerbahçe zor zamanlar geçiriyor. İyi oyuncularımız var. Sadece takım olarak oynamaya ihtiyaçları var. Eğer takım olarak oynayabilirlerse iyi şeyler yapabilirler. Ancak bu çok kolay değil. Bu sıralar Galatasaray ve Beşiktaş'ın daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe için zor olacak ama ben takıma inanıyorum. Umarım bunu başaracaklar.

Fenerbahçe, şampiyon olabilecek mi?

Fenerbahçe için şampiyonluk çok zor olacak. Beşiktaş iyi görünüyor ayrıca geçen sezon ligi ikinci bitiren Başakşehir de iyi bir takım. Galatasaray Gomis ve Belhanda'yı aldı. Onlar da iyi görünüyor. Ayrıca Trabzonspor da bu sene iyi. Her takım için şampiyon olmak çok zor olacak. Eğer buna kafanıza inanırsanız her şey mümkün.

“Geri dönmek isterim”

İleride Fenerbahçe'de çalışmayı hiç düşünmedim. Ailemle Dubai'de mutluyum ancak bir gün çalışmak için Türkiye'ye gelmem gerekirse neden olmasın. Türkiye'yi ve insanlarını seviyorum. Futbol burada iyi. İleride çok isterim, neden olmasın. Eğer ben müsait olursam ve bana gelip Türkiye'de çalışmam için bana sorarsa tabii ki buraya geri dönmek benim için harika olur.

“Onları çok özledim”

Fenerbahçe taraftarını çok özledim. Ben buradayken onların bana kattıkları için teşekkür etme fırsatım olmamıştı. Benim için yeni bir ülke ve yeni bir kulüptü. Bana verdiğiniz her şey için teşekkürler. Fenerbahçe'de neler yaşadığımı asla unutmayacağım. Hayatım boyunca da Fenerbahçe taraftarı olacağım. Çünkü Fenerbahçe benim için Türkiye'nin en iyi kulübü. Bütün takımlara saygım var ama Fenerbahçe benim için 1 numara.