Galatasaray'da Angelino kararı

Angelino
Angelino

Galatasaray'ın Leipzig'den kiraladığı ancak takıma beklenen katkıyı sağlayamayan Angelino'nun zorunlu satın alma opsiyonunun devreye girmesine 1 maç kaldı. Bu durumu göz önüne alan teknik heyet ve yönetimin Angelino için kritik bir karar aldı.

Galatasaray'ın Kopenhag'a 1-0 yenildiği maçta ilk 11'de forma giyen Angelino beklentileri karşılayamadı.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen İspanyol sol bek, hem Avrupa hem de ligde bulduğu şansları iyi değerlendiremedi.

Zorunlu madde devreye girecek

Sarı kırmızılı formayı 19 kez giyen tecrübeli oyuncu, kiralık sözleşmesinde yazan zorunlu madde nedeniyle bundan sonra kadro dışı konumda olacak.

Leipzig ile yapılan anlaşmaya göre bir maç daha oynarsa 6 milyon euroluk satın alma opsiyonu devreye girecek olan 26 yaşındaki futbolcu, teknik heyet ve yönetimin gelecek planlamasında yer almıyor.

Bu şart kalkmazsa...

Bu nedenle Alman kulübü bu şartı kaldırmazsa, Angelino'ya bir daha forma verilmeyecek. Ara transfer dönemine kadar Barış Alper Yılmaz ve Kazımcan sol bekte dönüşümlü görev yapacak. Ocak ayında ise bu bölgeye iyi bir takviye yapılacak.

2 gol katkısı

İspanyol oyuncu, Süper Lig'de 8, Şampiyonlar Ligi'nde 6, Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 5 maçta görev yaptı. Toplamda 1475 dakika oynayan 26 yaşındaki futbolcu, 1 gol, 1 asistlik skor katkısı sağladı.