Antalyaspor - Beşiktaş maçının ardından Aboubakar ve Şenol Güneş konuştu

Aboubakar
Aboubakar

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor'a konuk oldu. Mücadeleyi 3-1 kazanan siyah beyazlılar 2. sırada yer aldı. Maçın ardından futbolcular ve teknik adamlar açıklamalarda bulundular.

Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor, Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşmayı 3-1 kazanan siyah beyazlılar, maçın ardından sorulara yanıt verdiler.

Geldiğimden beri ilk defa...

Maçın ardından Şenol Güneş,"Hep geriden geliyoruz. Çok puan kayıplarımız oldu. Bugün hep ileriye gitmeyi düşündük. Oyun olarak çok mesafe aldığımızı, takım oyununda daha ileri gittiğimizi düşünüyorum. Ama bugün sadece kazanmayı düşününce oyun ikinci plana düştü. Rakip de kendi sahamızda bize 2 puan kaybettirmişti. Bugün de iyi kapanarak oynayıp, bulacağı bir golle oyunu taşımaya çalışıyordu. Gol, moral gücünü arttırdı. Bizim tamamında oyun üstünlüğümüz olması gerekirken, ikinci yarı oyun üstünlüğü ve gollerimiz oldu. Daha oyuna hakim olarak oynamak gerekiyordu, özellikle ilk yarıda yapamadık. 3 gol bulduk, pozisyonlar bulduk. Rakibi de ortak ettik. Antalyaspor da iyi takım. İyi bir ambiyans vardı. Pas yüzdesi olarak, ilk yarıda oyun temposu ve hızı düşüktü. Bu da oyunu etkiledi. Geldiğimden beri ilk defa duran toptan gol yedik. Sonunda bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Dinlemeyi hak ettiler. Ama daha iyi olmalarını bekliyorum. Kalan 3 maçta oyunumuz her rakibe karşı üstün olmalı, kazanmak arkasından gelir." dedi.

Sonunda bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Dinlemeyi hak ettiler. Ama daha iyi olmalarını bekliyorum. Kalan 3 maçta oyunumuz her rakibe karşı üstün olmalı, kazanmak arkasından gelir." dedi.

Güneş'ten hakem yorumu

Hakem Mete Kalkavan hakkında yorum yapan tecrübeli teknik adam, "Hakemle ilgili konuşmuyorum. Kırmızı kart, penaltı, değil, faul...Yanlış kararlar, doğru kararlar veriliyor. Herkes konuşuyor. Van'da da, Kayseri'de de, Trabzon'da da, Antalya'da da, her şehirde, herkes yorum yapıyor. Çok girmeyi doğru bulmuyorum. Yanlış kararlar, doğru kararlar bizde saklı kalsın." ifadelerini kullandı.

Kazanmak için her şeyi yapıyoruz

Maçın yıldızı Vincent Aboubakar, "Bugün özelinde konuşmak istiyorum. Çok iyi çalıştık ve çok iyi mücadele ettik. Öz güven kazanarak devam ediyoruz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Kazanmak için her şeyi yapıyoruz. Bugün zor başladık maça. İlk yarı çok iyi oynayamadık. İkinci yarıda çok iyi reaksiyon gösterdik. Önemli ve kritik bir galibiyet aldık. Kalan maçları kazanmak için oynayacağız"dedi.

Üzücü bir maç

Antalyaspor'un yardımcı antrenörü Alfons Groenendijk ise, "Üzücü bir maç. Kaybettiğimiz bir gece. Bence iyi başlangıç yaptık ama sonunu getiremedik. İlk yarı rakibe şans tanımadık, bulduğumuz golle 1-0 önde gittik devre arasına. İkinci yarıda vermediğimiz şansları verdik. Büyük maçlarda detaylarda belirleyici oluyor. 2. golü bulsak, maçın hikayesi bambaşka olabilirdi. Kornerden gelen gol, bize karşı atılan kornerlerde defansın topa müdahale edememesi bizim için hayal kırıklığı. Ancak %50-50 tüm karar insiyatiflerini rakipten yana kullanan bir hakem vardı sahada. Yediğimiz golde, kornere giden top rakipten çıktı. Sonuç olarak gol yedik. Kırmızı kart var, ondan sonra oldukça zorlanan bir takım vardı. İyi mücadele ettik. Ama ellerimiz boş ayrılmamız mücadeleden dolayı yakışmadı" açıklamalarında bulundu.