Antalyaspor'dan Mete Kalkavan tepkisi

Antalyaspor forması giyen oyuncular, Mete Kalkavan'a itiraz ediyor.
Antalyaspor forması giyen oyuncular, Mete Kalkavan'a itiraz ediyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Medipol Başakşehir maçında tartışmalı kararlara imza atan hakem Mete Kalkavan'a sert tepki gösterdi. Yekta Kurtuluş, "Tüm pozisyonlarda düdük Başakşehir lehine çalındı. Tek taraf için VAR'a gidilecekse kaldırsınlar." dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında lider Medipol Başakşehir’in deplasmanda Antalyaspor’u 1-0 mağlup ederek Galatasaray’la arasındaki 6 puanlık farkı korumayı başardığı maça hakem Mete Kalkavan damga vurdu.

İlk yarıda yaşanan taş pozisyonunda Antalyaspor forması giyen Nazım Sangare, topun Arda Turan'dan çıktığı yönündeki itirazları sebebiyle sarı kart görmüştü. Sangare'nin gördüğü sarı kartın ardından Arda Turan örnek bir davranışa imza atarak topun kendisinden çıktığını anlatmış ancak hakem Mete Kalkavan’ın bu rağmen Başakşehir lehine verdiği kararı değiştirmemiş ve Arda Turan da kullanılan tacı auta atmıştı.

Gecenin ikinci tartışılan pozisyonu ise maçın son bölümlerinde yaşandı. Mücadelenin 86. dakikasında sağ kanattan açılan ortaya yükselen Doukara, Serdar Taşçı’nın müdahalesinde yerde kaldı. Ev sahibi takım forması giyen oyuncular şiddetli penaltı itirazlarda bulundular ancak karar değişmedi.

  • Söz konusu pozisyonda penaltı noktasını göstermeyen hakem Mete Kalkavan, yapılan itirazlara rağmen VAR’a dahi gitmedi ve devam kararında ısrarcı oldu.

MAÇIN ARDINDAN İTİRAZLAR

Antalyaspor’un 1-0 mağlubiyetiyle sona eren karşılaşmanın ardından Antalyaspor cephesinden hakem Mete Kalkavan’a sitemler geldi. Yekta Kurtuluş, tüm pozisyonlarda Başakşehir lehine düdük çalındığını öne sürerken teknik direktör Mete Kalkavan ise takdiri kamuoyunu bıraktığını ifade etti.

ANTALYASPOR - BAŞAKŞEHİR MAÇININ ARDINDAN YAPILAN BAZI HAKEM YORUMLARI

  • Yekta Kurtuluş: Tüm pozisyonlarda düdük Başakşehir lehine çalındı. Tek taraf için VAR'a gidilecekse kaldırsınlar.
  • Mehmet Demirkol: Yekta Kurtuluş ile aynı fikirdeyim. Antalyaspor aleyhine çok fazla hata yapıldı.
  • Bülent Korkmaz: Arda, top taca benden çıktı diyor ama Mete Kalkavan kararını değiştirmiyor. Takdir kamuoyunun.Maçla ilgili fazla konuşmayacağım. Bazı şeylere çok şaşırıyorum. Ben hakemlerle ilgili hiç konuşmuyorum. Pozisyonların takdirini kamuyouna bırakıyorum. Biz konuşunca ceza alıyoruz.
  • Erman Toroğlu: Ya bu VAR, bir yerden idare ediliyor, ya da bu hakemler gerizekalı! VAR hakemi, orta hakemi izlemesi için çağırmıyorsa orada sıkıntı var. Bak, bu tehlikeli olay.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🔵 Başakşehir öldü öldü dirildi...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()