Antalya'ya düşen yıldızlar

Nasri
Nasri

Bu yaz transfer dönemini bomba gibi geçiren Antalyaspor'un son yıllarda renklerine bağladığı yıldızları sizler için derledik.

İşte yolu Antalya'ya düşen yıldızlar;

İsmail Aissati-2013

Antalyaspor'a transferinden önce adı Galatasaray ve Kayserispor ile geçen Hollandalı oyuncu sürpriz bir şekilde kırmızı-beyazlı kulüple 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Antalya'da 1 sezon geçiren Aissati, bu süre boyunca takımına 3 gol ve 9 asistlik katkıda bulundu. Antalya'da geçirdiği 1 sezonun ardından Rusya'nın Terek Grozny takımına 3 milyon euro'ya transferi gerçekleşti.

Milan Baros-2013

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kariyerine başladığı Banik Ostrava'ya dönen Çek forvet, burada çok kısa süre kaldıktan sonra Antalya ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Tecrübeli oyuncunun Antalya kariyeri de istediği gibi geçmedi ve sakatlıklarla boğuştu. Baros, 6 aylık bir serüvenin ardından yine eski takımına dönüş yaptı.

Eyong Enoh-2014

Transfer süreci oldukça sancılı geçen Kamerunlu orta saha oyuncusu, Antalya'da bekleneni veremedi. Takımda bulunduğu süre boyunca ancak 9 maç forma giydi, ardından kiralık olarak geldiği Ajax'a dönen Enoh, kulübünün Standard Liege ile anlaşması sonucu Belçika yolcusu oldu.

Samuel Eto'o-2015

Kariyeri başarılarla dolu olan yıldız oyuncunun transferi, Antalya'nın adını dünyaya duyurdu. Birçok kulüpten teklif olmasına rağmen Antalya'yı tercih eden forvet oyuncusu, oldukça başarılı bir dönemden geçiyor. Türkiye'ye geldiği günden bu yana Süper lig'de 38 gol kaydeden yıldız futbolcu, Antalya'nın gol yükü çekmeye hala devam ediyor. 36 yaşına gelen Eto'o'nun Süper Lig'den ve diğer liglerden hala talipleri bulunuyor. İlerleyen yaşına rağmen futbola devam eden tecrübeli forvetin bu sezon, geçen 2 hafta boyunca golü bulunmuyor.

Sandro-2017

Her geçen sezon transfer çalışmalarında çıtayı biraz daha yukarı çıkaran Antalya, geçen sezonun devre arasında bu sefer QPR'den Brezilyalı orta saha oyuncusu Sandro ile anlaştı. Geldiği günden beri 14 maça çıkan Sandro, skor anlamında henüz takımına katkı sağlayamadı.

Maicon-2017

2017-2018 sezonu öncesi transferde bombaları birbiri ardına kırmızı-beyazlılar, Rusya'nın Lokomotif Moskova takımından kanat oyuncusu Maicon'u renklerine bağladı. 2010-17 yılları arası Rus kulübünde top koşturan Brezilyalı sol kanat oyuncusuyla 3 yıllık anlaşmaya vardı. Maicon Rusya'da çıktığı 158 maçta 28 gol kaydetti. Ayrıca yıldız oyuncunun en önemli özelliği ise çok hızlı olması, hatta sambacının 'Bolt' lakabı bulunuyor.

Jeremy Menez-2017

Monaco'daki futbolunun ardından İtalya'nın Roma takımına transfer olmuştu. 2008'in Ağustos ayında, Roma Menez'in transferi için Monaco'ya 15 milyon euro ödemişti. Menez'in Roma'da giydiği 24 numaralı formayı, daha önce Roma'nın sembol oyuncularından Marco Delvecchio giymişti. 25 Temmuz 2011 tarihinde ise ülkesine döndü ve Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Ardından kariyeri Milan ve Bordeaux şeklinde seyreden Fransız futbolcunun yolu Antalya'ya düştü. Kırmızı-beyazlı kulüp bu transferi 1.5 milyon euro'ya bitirirken yıldız transferlerine devam ediyordu. Yıldız kanat oyuncusunun kariyerinde 75 gol 76 asisti bulunuyor.

Johan Djourou-2017

Hücum bölgesine takviye yapan Antalya, bu kez savunmasını güçlendirmek için Fildişi asıllı İsviçre Milli Takımı oyuncusu Djourou'yu bonservis bedeli ödemeden renklerine bağladı. Tüm kariyeri boyunca 276 maça çıkan 30 yaşındaki tecrübeli defans oyuncusu, sezonun ilk maçında Beşiktaş karşısında sahadaydı.

Samir Nasri-2017

Geçen sene Beşiktaş'ın peşinden koştuğu Nasri'yi Türkiye'ye getiren Kırmızı-beyazlı kulüp, transfer gündemine bomba gibi oturdu. Yaptığı yıldız transferlerin kapanışı Fransız yıldız ile yaparken çileği pastanın üzerine koydu. Her mevkiiye kaliteli oyuncuları getiren Akdeniz kulübünün, bu sene futbolseverlere neler vereceği merak ediliyor.