Arda Turan milli takımın başına geçiyor

Arda Turan
Arda Turan

2022'de Galatasaray'da futbolculuk kariyerini sonlandıran Arda Turan teknik direktörlük yapmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde...

Arda Turan, Galatasaray ile sözleşmesi sona ermesiyle profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladı. 36 yaşındaki eski futbolcu, teknik direktörlüğe hazırlanıyor.

TRT Spor'un haberine göre; daha önce bir antrenörlük tecrübesi bulunmayan Arda Turan, teknik direktörlük kariyerine Ümit Milli Takım'ın başına geçerek başlayacak.

Arda Turan'ın futbolculuk kariyeri:

Galatasaray altyapısında kariyerine başlayan Arda Turan; sarı kırmızılı takımın yanı sıra Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelona ve Medipol Başakşehir formaları giydi.

  • Galatasaray ile Türkiye'de 3 kez kupa sevinci yaşayan Arda, Atletico Madrid ve Barcelona ile İspanya kariyerinde tam 11 kupa kaldırdı. İspanya'nın iki önemli kulübünde 6 sezon geçiren ve 233 maça çıkan Arda Turan, toplam 37 kez fileleri havalandırdı.

36 yaşındaki oyuncu; Süper Lig'de ise 215 maçta görev alıp, 36 kez rakip agları sarstı. Ligde Galatasaray'la 166, Medipol Başakşehir'le 34 ve Manisaspor'la da 15 maça çıktı.

  • Arda Turan, A Milli Futbol Takımı'nda 100 maçta görev alıp, 17 kez fileleri havalandırırken, ay-yıldızı forma altında en golcü oyuncular sıralamasında da 9. sırada bulunuyor.