Arjantin derbisinde tam 7 kırmızı kart!

Boca Juniors - River Plate
Boca Juniors - River Plate

Arjantin Premier Ligi'nin 15. haftasında gerçekleşen River Plate - Boca Juniors derbisi büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne oldu. Mücadelede gülen taraf ev sahibi River Plate olurken, karşılaşmanın son anlarında saha adeta savaş alanına döndü.

Arjantin Premier Ligi'nin 15. haftasında Martin Demichelis'in ekibi River Plate ile Jorge Almiron'un yönetimindeki Boca Juniors karşı karşıya geldi.

  • Ligde lider konumda bulunan ve derbiye 34 puanla çıkan River Plate ile, bu sezon performansıyla hayal kırıklığı yaşayan ve 18 puana sahip olan Boca Juniors'ın karşılaşması büyük bir heyecana sahne oldu.

Galibiyet 90+3'te geldi

Monumental Stadyumu'nda oynanan mücadeleye ev sahibi River Plate büyük bir baskıyla başladı ve maçın tamamını kontrol altında tutsa da aradığı golleri bulamadı.

Ev sahibi ekip baskısının karşılığını 90+3'te aldı ve Miguel Borja'nın penaltıdan kaydettiği gol ile sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Liderliği sürdürdü

Bu sonuçla River Plate puanını 37'ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Boca Juniors ise 18 puanda kaldı.

Büyük bir heyecana sahne olan Superclasico'nun son anları ise gergin geçti.

Golün ardından saha karıştı

Ev sahibi ekibin 90+3'te Miguel Borja ile öne geçmesinin ardından iki takım arasındaki gerginliğin dozu arttı.

  • Boca kalecisi Sergio Romero ile River Plate'ten Nicolas De La Cruz arasında başlayan gerginlik her iki takıma ve yedek kulübelerine de sıçradı.


Uzun süre gerginlik devam etti

Tartışmalar kavga boyutuna ulaşırken, iki takım oyuncuları ve teknik ekipleri uzun süre sakinleştirilemedi.

7 kırmızı kart çıktı!

Yaşanan büyük kavganın sonucu da ağır oldu. Hakem Dario Herrera, hem River Plate'ten hem de Boca Juniors'tan toplamda 7 oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

  • River Plate adına sahada olan Agustin Palavecino'nun yanı sıra kulübedeki Elias Gomez ve Ezequiel Centurion, Boca Juniors adına ise sahada olan Miguel Merentiel, Ignacio Fernandez, Nicolas Valentini ve sahada olmayan Jorge Figal kırmızı kart gördü.

Tam 111 dakika süren karşılaşma tüm dünyada geniş yankı uyandırdı ve sosyal medyada da çok konuşulan karşılaşma oldu.