Arsenal ile Manchester City, Türk yıldız için savaşa girdi

​Arsenal ile Manchester City, Türk yıldız için savaşa girdi
​Arsenal ile Manchester City, Türk yıldız için savaşa girdi

Arsenal’in ardından Manchester City de Çağlar Söyüncü’yü takibe aldı. Peki, milli yıldız hangi kulüple anlaşacak.

Alman ekibi Freiburg forması giyen Çağlar Söyüncü, İngilizlerin radarında. İsmi son günlerde Arsenal ile anılan Çağlar hakkında çarpıcı bir iddia daha geldi. Milliyet’in haberine göre; Manchester City, milli futbolcuyu renklerine bağlamak istiyor.

Yarış başladı

Çağlar bu sezon Freiburg formasıyla 25 maça çıktı ve 1 kez fileleri havalandırdı.
Çağlar bu sezon Freiburg formasıyla 25 maça çıktı ve 1 kez fileleri havalandırdı.

Avrupa’nın en iyi ve en çekişmeli ligi olarak görülen Premier Lig’in dev kulüpleri Arsenal ve Manchester City, Çağlar için adeta bir yarışa tutuştu.

Menajeri görüştü

Uzun bir süredir Arsenal’in takibinde olan genç stoper, son anda City ile de görüşmelere başladı. Şu anda Bundesliga’da Freiburg forması giyen Çağlar’ın menajerinin dün itibariyle Manchester City ile bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Arsenal’in eli güçlü

1 Temmuz 2016'da Altınordu'dan Freiburg'a transfer olan Çağlar'ın sözleşmesi 2021'de sona erecek.
1 Temmuz 2016'da Altınordu'dan Freiburg'a transfer olan Çağlar'ın sözleşmesi 2021'de sona erecek.

Edinilen bilgiye göre, daha önce 2015-16 sezonunda bir diğer Türk yıldız Enes Ünal’ı kadrosuna katan City, şimdi de 21 yaşındaki savunmacıyla ilgileniyor. Ancak transfer görüşmelerinde Arsenal’in elinin daha güçlü olduğu ifade edildi. Topçuların sezon başından beri kadrosunda görmek istediği Çağlar için transferde ciddi bir yatırım ayarladığı ve bu nedenle hazırlıkların tamam olduğu aktarıldı. City’nin son anda araya girip, ihtimallerini zorlayacağı dile getirildi.

30 milyon Sterlin

Dün itibariyle de City-Çağlar Söyüncü cephesinde ilk görüşmeler yapıldı. Arsenal’in de yakından izlediği bu görüşmelerin kısa sürede sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan, İngiliz basınında, Arsenal’in 30 milyon sterlin değerinde bir parayı gözden çıkardığı ve teklif konusunda en güçlü takım olduğunu da bildirildi.

‘Etkili ve iyi’

Çağlar Söyüncü’nün İngiltere’ye transfer olma ihtimali, Ada basınını heyecanlandırdı. Daily Mail Gazetesi, milli stoperle ilgili detaylı bir analiz yazısı yayımladı. Gazetenin detayında Çağlar ile ilgili, “Top hakimiyeti iyi, hava toplarında etkili, tempolu ve oyunu iyi okuyor” ifadeleri kullanıldı