Arsenal'da Wenger dönemi sona erdi!

Arsene Wenger'in Arsenal'a imza attığı gün.
Arsene Wenger'in Arsenal'a imza attığı gün.

Arsene Wenger, sezon sonunda Arsenal'den ayrılacağını açıkladı. Böylece, Londra ekibinde 22 yıllık dönem resmen sona ermiş oldu.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ı çalıştıran Arsene Wenger, sezon sonunda görevinden ayrılacağını açıkladı.

Başkent ekibinde 1 Ekim 1996 tarihinden bu yana görev yapan 68 yaşındaki Fransız teknik adam, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Dikkatli değerlendirmelerin ve kulüp yönetimiyle görüşmelerin" ardından teknik direktörlük görevini bırakmak için en doğru zamanın sezon sonu olduğunu ifade etti.

22 yıllık Wenger dönemi sona erdi.
22 yıllık Wenger dönemi sona erdi.

Arsenal'de unutulmaz yıllar geçirdiğini belirten Wenger, kulübün çalışanlarına, futbolculara, yönetime ve taraftarlara teşekkür etti.

Arsene Wenger'in açıklamaları şu şekilde:

  • "Bu kulübe uzun yıllar hizmet verme ayrıcalığına sahip olduğum için minnettarım. Görevim süresince her zaman sadık ve dürüst oldum. Benim için kenara çekilme zamanının geldiğini düşünüyorum. Arsenal'e olan aşkım ve desteğim sonsuza kadar sürecek"

Londra ekibiyle Premier Lig'de üç şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik adam, Federasyon Kupası'nı da 7 kez kazandı. Premier Lig'de altıncı sırada yer alan Wenger yönetimindeki Arsenal, UEFA Avrupa Ligi'nde ise yarı finale çıkma başarısını gösterdi.

Fransız teknik adam Arsenal’ın başında 823 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalardan 473’ünü kazanan Wenger, 199 maçta berabere kalırken 151 müsabakada ise mağlup oldu.

❗Şaka değil, bıraktı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()