Arsene Wenger'den Cocu ve Wilshere yorumu

​Arsene Wenger'den Cocu ve Wilshere yorumu
​Arsene Wenger'den Cocu ve Wilshere yorumu

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'daki serüvenine bu sezon son veren Arsene Wenger, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu ve sarı lacivertliler adı anılan eski öğrencisi Wilshere ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tecrübeli teknik adam, Jack Wilshere'in kalitesinden bahsederken, Cocu'nun Fenerbahçe için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Arsenal'daki 21 yıllık serüvenine son veren Arsene Wenger, Fenerbahçe'de yaşanan son gelişmeler ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Fransız teknik adam, eski öğrencisi Jack Wilshere'i yere göğe sığdıramazken, sarı lacivertlilerin yeni teknik direktörü Cocu hakkında da yorum yaptı.

Arsene Wenger'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

"BİRAZ MESSİ, BİRAZ M'BAPPE"

Arşiv
Arşiv
  • "Jack Wilshere bir oyun kurucu. Biraz Messi tarzında bir oyuncu. Bana biraz Mbappe'yi de andırıyor çünkü 17 yaşından itibaren oynamaya başladı ve olağanüstü yeteneğe sahipti. Maalesef gelişimi ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle çok erken durdu. Ancak yeniden fit hale geldiğine inanıyorum. Pas yapabiliyor, öldürücü toplar veriyor, oyuncu geçiyor, fantastik bir futbol aklına sahip, harika bir çocuk. Ona güvendiğinizi hissettirdiğinizde mental açıdan güçlü ve baskıyı kaldırabilecek bir oyuncu. Eğer Fenerbahçe'ye giderse, yaratıcı bir katkı sağlayacağını söyleyebilirim."

"COCU FENERBAHÇE İÇİN BÜYÜK ŞANS"

  • "Onu destekliyorum. Cocu'yu oyuncuyken de çok severdim. Harika bir oyuncuydu ve baş edilmez bir kaliteye sahipti. Hollanda'da şampiyonlukları var ama artık işi daha zor olacak. Çünkü Hollanda'da sadece Feenoord, Ajax ve PSV gibi takımlardan bahsedebiliyoruz. Ancak onun Hollanda'dan ayrılmasını doğru zamanda yaptığını, bunun hem Fenerbahçe hem de kulübün yeni başkanı için iyi bir şans olduğunu düşünüyorum. Kurulacak yeni takım aşamasında Cocu kesinlikle doğru karar."