Atiba Hutchinson'dan yaş itirafı

Atiba Hutchinson
Atiba Hutchinson

Beşiktaş'ın 39 yaşındaki Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson, yaşıyla ilgili bir itirafta bulunurken Beşiktaş kariyeriyle ilgili de açıklamalar yaptı. Kanada Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösteren Atiba, bunun bir hayal olduğunu ifade etti.

Beşiktaş'a Temmuz 2013'te imza atan Atiba Hutchinson, siyah beyazlılarla 10. sezonunu yaşıyor.

Türkiye'de 10 sezonu geride bırakan Atiba, 39 yaşında olmasına rağmen oynadığı her mücadelenin ardından futbolseverleri kendine hayran bırakıyor.

Ülkesi Kanada ile 36 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılan ve grup maçlarında elenince Beşiktaş'ın kamp yaptığı Antalya'ya dönen Atiba, DHA'nın sorularını yanıtladı.

"Şenol Güneş, şampiyon yapmayı bilen bir hoca."

Atiba Hutchinson, teknik direktör Şenol Güneş'in kendilerine doğru yolu gösterdiğini söyledi. 70 yaşındaki teknik adamla çok iyi çalıştıklarının altını çizen tecrübeli futbolcu

  • "Hocamızın tabii ki henüz daha yeni geldiğini söyleyebiliriz, daha üzerinden çok uzun süre geçmedi . Bir takımı nasıl kazanan bir ekip yapacağını bilen, şampiyon yapmayı bilen, o şekilde bir takım kurmayı bilen bir hoca. Bize doğru yolu gösteriyor, bizim doğru yolda olmamızı sağlıyor, olmamız gereken şeyi bize gösteriyor ki bu bahsettiğim şey tabii her maç kazanan ve işin sonunda hedeflediği şeye ulaşan bir takımdır her zaman. Sezon sonundaki hedefe ulaşmamız için bize yardımcı oluyor." dedi.

Atiba Hutchinson'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • "Sergen Hoca ile şampiyon olduğumuz sezon gerçekten bizim için çok iyi bir sezondu. Çok çalıştık ve sonunda da başarılı olduk, meyvesini aldık. Futbolda maalesef her zaman en iyi şeyler olmuyor, en iyi seviyede olamıyorsunuz. Bir sonraki sezon maalesef takım halinde performansımız düştü."

  • "Valerien Ismael ile aslında bir sıkıntımız yoktu. Onun ilk geldiği zaman benim milli takım zamanıma, birazcık seyahatin fazla olduğu ve milli maçların yoğun olduğu döneme denk geldi. Dürüst olmak gerekirse o dönem form grafiğimin de yüksek olduğunu düşünüyorum ama bir sıkıntı olmadı aramızda." ifadelerini kullandı.

  • "Hayatımın en özel anlarını, hep en zevk aldığım anlarımı burada yaşadığımı söyleyebilirim. Henüz daha son senemin içerisindeyim, bir karar vermiş değilim."
  • "Son yıllarda hep bu konu gündeme geliyor ama tek net olan şey, kariyerimi Beşiktaş'ta bitireceğim konusu. Çok fazla sürmeden birkaç ay içerisinde bu konuda bir karar vereceğim. Potansiyel olarak son senem gibi gözüküyor ama yine de net bir karar vermiş değilim."
  • "Aslında, hiç bu yaşa kadar devam edeceğimi düşünmemiştim.
  • "20'li yaşların sonlarına doğru '35 yaş civarında sağlıklı olabilirsem futbolu bırakırım' diye düşünüyordum ki bir futbolcunun futbolu bıraktığı ortalama yaşlar 34-35 civarıdır. O yaşa geldiğimde bir yıl daha, 2 yıl daha giderim diye düşünüyordum ama aklımda hiç 39-40'a kadar gitmek yoktu."

"Dünya Kupası hep hayalini kurduğum bir şeydi."

  • "2022 Dünya Kupası'nda ilk maçta sahaya çıkarken o atmosfer, o anki hissettiklerim, stattaki ambiyans... O duyguları kelimelere dökmek gerçekten çok zor, harika bir atmosferdi. Ben kupanın her anından zevk almaya çalıştım, maçlar hiç bitmesin istedim."
  • "Ne yazık ki grup aşamasında sonuçlar istediğimiz gibi olmadı. Ama uzun süre sonra takımı oraya götürebilmek, milli takımı oraya taşıyabilmek, insanların Kanada futbolu hakkında bilgisinin olmadığı bir ortamda, onlara Kanada futbolunu sunmak çok müthiş bir tecrübe oldu bizler için" ifadelerini kullandı.