Avrupa devleri, Eljif Elmas'ın peşinde!

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Eljif Elmas, sarı lacivertli ekipte son dönemde kadro dışı kalmasına rağmen milli forma altında sergilediği performansla Avrupa devlerinin radarına takıldı.

Makedonya U19 Milli Takımı’nın kadrosuna davet edilen Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki yıldızı, bir hafta içinde tam üç resmi maçta boy gösterdi, performansıyla dikkat çekti.

Milliyet Gazetesi'nden Onur Dinçer'in derlediği habere göre; Fenerbahçe’de formaya hasret kalan Eljif Elmas, milli ara için ülkeden ayrılan futbolcular içerisinde en dolu takvimi yaşayan oyuncu oldu. Makedonya U19 Milli Takımı’nın kadrosuna davet edilen 18 yaşındaki futbolcu, bir hafta içinde tam üç resmi maçta boy gösterdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Önce Letonya, ardından Macaristan ve son olarak İngiltere karşısında hep ilk 11’de görev alan sarı-lacivertli oyuncunun bu maçlarda sergilediği performans oldukça beğenildi. Makedonya’nın önceki akşam İngiltere’yi 2-0 mağlup ettiği maçta sahanın en iyisi olarak gösterilen oyuncunun, diğer iki maçta da en iyiler arasında değerlendirildiği öğrenildi.

A Takım’a çıkıyor

Fenerbahçe’de süre sıkıntısı olan futbolcunun buna karşın oldukça formda görünmesi ve iyi bir performans göstermesi, ülkesinde takdirle karşılandı. Kendisini her an oynayacakmış gibi hazır tutan Makedon futbolcunun U19’daki oyunundan A Milli Takım Teknik Direktörü de etkilendi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Makedonya Teknik Direktörü Igor Angelov, “Eljif Elmas’a bundan böyle A Milli Takım’da yer vereceğim. UEFA Uluslar Ligi elemelerinden itibaren kadroda yer alacak, bize enerji katacak” dedi. Futbolcunun kulübünde bulunduğu durumu bilen teknik adamın, oyuncunun önümüzdeki dönemde Fenerbahçe’de oynamamaya devam etmesi durumunda, yine de futbolcuyu kadroya almaktan vazgeçmeyeceğini söylediği iletildi.

Avrupa peşinde

Eljif Elmas’ı Avrupa’nın bazı ekiplerinin izlediği de öğrenildi. Manchester City, Borussia Dortmund, Feyenoord ve PSV’nin futbolcunun performansını takip ettikleri belirlendi. Son dönemde hakkında ‘Fenerbahçe’den ayrılmak istiyor’ iddiaları ortaya atılan futbolcunun, içinde bulunduğu duruma rağmen şu an için böyle bir düşüncesinin bulunmadığı da öğrenildi. Fenerbahçe’de ilerleyen dönemde işlerin değişebileceğini ve forma şansı bulmaya başlayabileceğini düşünen oyuncunun, ailesinin İstanbul’a yerleşmesi yüzünden de bu yönde bir eğilimi olduğu tespit edildi.