Avrupa Süper Ligi tekrardan geliyor

Avrupa Süper Ligi
Avrupa Süper Ligi

Avrupa Süper Ligi'nin yeni organizatörü Premier Lig kulüpleriyle görüşmelere açık kapı bıraktı.

Avrupa Süper Ligi'nde yeni bir hareketlilik var. Yenilenmiş bir Süper Lig önerisini destekleyen şirket olan A22 Sports'a CEO olarak atanan Bernd Reichart, İngiliz kulüpleriyle görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Reichart, "Birisi kapıyı tamamen kapatırsa onlarla konuşamam ama önemli kulüplerin bunu masaya yatıracaklarını umuyorum. Bazı kulüpler eleştirilere rağmen ilgilenmeye ve çözüm önermeye devam ediyor. Geri dönüyorlar, dinliyorlar, öğreniyorlar ve sohbet ediyorlar." dedi.

  • İlk girişimin çökmeesinin ardından UEFA ve Nasser Al-Khelaifi başkanlığındaki Avrupa Kulüpler Birliği, kulüplerin mali gelirlerini artıracak bir dizi kararlar aldı.

Bu ayın başlarında, Real Madrid Başkanı Florentino Perez futbolun 'hasta' olduğunu ifade ederken, Juventus ve Barcelona'nın kulüplerin ciddi mali baskılar yaşadığını söyledi.

"Geri dönüyoruz"

Reichart, "Süper Lig için eleştirilerin geneli daimi üyelik, sportif başarı, yükselme ve düşme ile ilgiliydi. Şimdi format yapıcı diyalogun sonucu olacak. Bana atılan fikirler var ve bunları araştırmak istiyorum. Önceden belirlenmiş bir formatımız yok çünkü geçen yıl birliği bozan buydu. Sonra UEFA'nın tehditleri ve yaptırımları ortaya çıktı ve konu bitmişti. Şimdi geri dönüyoruz ve önerilerde bulunuyoruz. Bu doğru ve güvenilir bir yaklaşım. Oyunu daha çekici ve etkili bir şekilde sunabilecek birçok format var." ifadelerini kullandı.