Avrupa'daki takımlarımızın gruplarından çıkma olasılıkları

Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un son maçlar öncesinde grupları karıştı. İşte takımlarımızın gruplarından çıkması için olması gereken senaryolar

Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'nde son düzlüğe girilirken Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olan Beşiktaş son 16'ya kalma mücadelesi verirken UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Osmanlıspor bir üst tura çıkma şansını yakalamaya çalışacak. Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcimiz olan Konyaspor ise deplasmanda Ukrayna ekibi 'e yenilerek son maçlar öncesi gruptan çıkma şansını kaybetti.

- İşte takımlarımızın bir üst tura çıkması için gerçekleşmesi gereken sonuçlar

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?
Şampiyonlar Ligi'nde tarihi geri dönüşe imza atarak maçta Benfica'yla 3-3 berabere kalan Beşiktaş gruptan çıkma şansını son maça da taşımış oldu.

Grubun diğer maçında Napoli deplasmanda Dinamo Kiev ile golsüz berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından Napoli grupta 8 puanla lider, aynı puanlı Benfica ise ikinci sırada yer aldı. 7 puanlı Beşiktaş 3. sırada yer alırken, sonuncu sıradaki Dinammo Kiev'in 2 puanı bulunuyor.

Grupta son haftada Beşiktaş deplasmanda Dinamo Kiev'le karşılaşacak. Benfica ise evinde Napoli'yi konuk edecek.

Beşiktaş eğer Dinamo Kiev'i yenerse, Benfica-Napoli maçının sonucuna bakmadan bir üst tura yükselecek.

Eğer Beşiktaş Dinamo Kiev ile berebere kalırsa, Benfica ile Napoli de berabere kalırsa gruptan çıkamayacak. 

Beşiktaş Dinamo Kiev ile berabere kalırsa, gruptan çıkmak için Benfica'nın Napoli'yi yenmesi gerekiyor. 

Böyle bir durumda Napoli ile Beşiktaş 8 puana sahip olacak ve iki averaja bakılacak. Napoli'yi deplasmanda yenen, evinde ise berabere kalan Beşiktaş gruptan çıkan takım olacak.

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev ile berabere kalması ve Napoli'nin Benfica'yı yenmesi halinde ise Beşiktaş ikili averajda eşit olduğu Benfica'dan evinde 3 gol yediği için gruptan çıkamayacak.

Kısacası; Beşiktaş'ın gruptan çıkması için Dinamo Kiev'i yenmesi, berabere kalması halinde ise Benfica'nın Napoli'yi yenmesi gerekiyor.
Dinamo Kiev'in gruptan çıkma şansı kalmadı. Beşiktaş ise Avrupa Ligi'nin şu an garantilemiş durumda...
Beşiktaş gruptan nasıl çıkar? Şampiyonlar Ligi'nde tarihi geri dönüşe imza atarak maçta Benfica'yla 3-3 berabere kalan Beşiktaş gruptan çıkma şansını son maça da taşımış oldu. Grubun diğer maçında Napoli deplasmanda Dinamo Kiev ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Napoli grupta 8 puanla lider, aynı puanlı Benfica ise ikinci sırada yer aldı. 7 puanlı Beşiktaş 3. sırada yer alırken, sonuncu sıradaki Dinammo Kiev'in 2 puanı bulunuyor. Grupta son haftada Beşiktaş deplasmanda Dinamo Kiev'le karşılaşacak. Benfica ise evinde Napoli'yi konuk edecek. Beşiktaş eğer Dinamo Kiev'i yenerse, Benfica-Napoli maçının sonucuna bakmadan bir üst tura yükselecek. Eğer Beşiktaş Dinamo Kiev ile berebere kalırsa, Benfica ile Napoli de berabere kalırsa gruptan çıkamayacak. Beşiktaş Dinamo Kiev ile berabere kalırsa, gruptan çıkmak için Benfica'nın Napoli'yi yenmesi gerekiyor. Böyle bir durumda Napoli ile Beşiktaş 8 puana sahip olacak ve iki averaja bakılacak. Napoli'yi deplasmanda yenen, evinde ise berabere kalan Beşiktaş gruptan çıkan takım olacak. Beşiktaş'ın Dinamo Kiev ile berabere kalması ve Napoli'nin Benfica'yı yenmesi halinde ise Beşiktaş ikili averajda eşit olduğu Benfica'dan evinde 3 gol yediği için gruptan çıkamayacak. Kısacası; Beşiktaş'ın gruptan çıkması için Dinamo Kiev'i yenmesi, berabere kalması halinde ise Benfica'nın Napoli'yi yenmesi gerekiyor. Dinamo Kiev'in gruptan çıkma şansı kalmadı. Beşiktaş ise Avrupa Ligi'nin şu an garantilemiş durumda...
Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?
Manchester United'ın Feyenoord'u yenmesiyle Fenerbahçe'nin grubunda hesaplar karmaşık hale geldi. Fenerbahçe grubun son haftasında Feyenoord deplasmanına gidecek. Grubun diğer maçında ise Manchester United, Ukrayna'da Zorya Luhansk ile karşılaşacak. A Grubu'nda son haftaya Fenerbahçe 10 puanla lider, Manchester United 9 puanla ikinci, Feyenoord ise 7 puanda sırada girecek. 2 puanda kalan Zorya'nın elenmesi kesinleşti.

Manchester United deplasmanda Zorya'yı yenerse; Fenerbahçe'nin Feyenoord deplasmanından puan alması temsilcimiz için yeterli olacak. Bu durumda Fenerbahçe, grubu 11 puanla ikinci sırada bitirerek üst tura çıkacak. Temsilcimizin Feyenoord'dan alacağı galibiyet ise liderliği getirecek. Fenerbahçe, Feyenoord'a 1-0 yenilse dahi grubu ikinci olarak tamamlayacak. 2-0 ve üzeri galibiyetler Feyenoord'u üst tura taşır.

Manchester United, deplasmanda Zorya ile berabere kalırsa; Fenerbahçe, Feyenoord deplasmanında puan alması halinde grubu lider tamamlayacak. Fenerbahçe'nin Feyenoord'a yenilmesi halinde grup üçlü averaja kalacak. 10 puana çıkacak üç takımın üçlü averajdaki puanları eşit (6 puan). Bu durumda aralarındaki maçlarda gol averajı daha iyi olan Manchester United grubu lider bitirecek. 

Fenerbahçe, Feyenoord'a 1-0 yenilmesi halinde dahi üçlü gol averajında rakibinden önde ve gruptan ikinci sırada çıkabiliyor. Fenerbahçe, Feyenoord'a 2-0 yenilirse üçlü hesaptaki gol averajları eşitlenecek ve genel averaja bakılacak. 1-0 yenilgi sonrası genel averajda Fenerbahçe Feyenoord'dan üstün olduğu için grubu ikinci tamamlayacak. Ancak Feyenoord Fenerbahçe'yi 2-0 yenerse grubu ikinci sırada noktalayacak ve United'ın ardından üst tura çıkan ekip olacak.
Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? Manchester United'ın Feyenoord'u yenmesiyle Fenerbahçe'nin grubunda hesaplar karmaşık hale geldi. Fenerbahçe grubun son haftasında Feyenoord deplasmanına gidecek. Grubun diğer maçında ise Manchester United, Ukrayna'da Zorya Luhansk ile karşılaşacak. A Grubu'nda son haftaya Fenerbahçe 10 puanla lider, Manchester United 9 puanla ikinci, Feyenoord ise 7 puanda sırada girecek. 2 puanda kalan Zorya'nın elenmesi kesinleşti. Manchester United deplasmanda Zorya'yı yenerse; Fenerbahçe'nin Feyenoord deplasmanından puan alması temsilcimiz için yeterli olacak. Bu durumda Fenerbahçe, grubu 11 puanla ikinci sırada bitirerek üst tura çıkacak. Temsilcimizin Feyenoord'dan alacağı galibiyet ise liderliği getirecek. Fenerbahçe, Feyenoord'a 1-0 yenilse dahi grubu ikinci olarak tamamlayacak. 2-0 ve üzeri galibiyetler Feyenoord'u üst tura taşır. Manchester United, deplasmanda Zorya ile berabere kalırsa; Fenerbahçe, Feyenoord deplasmanında puan alması halinde grubu lider tamamlayacak. Fenerbahçe'nin Feyenoord'a yenilmesi halinde grup üçlü averaja kalacak. 10 puana çıkacak üç takımın üçlü averajdaki puanları eşit (6 puan). Bu durumda aralarındaki maçlarda gol averajı daha iyi olan Manchester United grubu lider bitirecek. Fenerbahçe, Feyenoord'a 1-0 yenilmesi halinde dahi üçlü gol averajında rakibinden önde ve gruptan ikinci sırada çıkabiliyor. Fenerbahçe, Feyenoord'a 2-0 yenilirse üçlü hesaptaki gol averajları eşitlenecek ve genel averaja bakılacak. 1-0 yenilgi sonrası genel averajda Fenerbahçe Feyenoord'dan üstün olduğu için grubu ikinci tamamlayacak. Ancak Feyenoord Fenerbahçe'yi 2-0 yenerse grubu ikinci sırada noktalayacak ve United'ın ardından üst tura çıkan ekip olacak.
Osmanlıspor gruptan nasıl çıkar? 
Osmanlıspor, son maçında Zurich ile berabere kalırsa veya rakibini mağlup ederse hiç bir sonuca bakmaksızın gruptan çıkacak.

Osmanlıspor'un son maçını kaybetmesi halinde ise Zurich gruptan çıkan takımlardan ilki olacak.

İkinci takım ise Steaua-Villarreal maçında kazanan çıkarsa o mücadeleden gelecek fakat o maç berabere biterse bu zaman 3'lü averaja bakılacak ve gruptan çıkan 2. takım belli olacak.

Sözün özü Osmanlıspor'un maçı kesinlikle kaybetmemesi gerekiyor.
Osmanlıspor gruptan nasıl çıkar? Osmanlıspor, son maçında Zurich ile berabere kalırsa veya rakibini mağlup ederse hiç bir sonuca bakmaksızın gruptan çıkacak. Osmanlıspor'un son maçını kaybetmesi halinde ise Zurich gruptan çıkan takımlardan ilki olacak. İkinci takım ise Steaua-Villarreal maçında kazanan çıkarsa o mücadeleden gelecek fakat o maç berabere biterse bu zaman 3'lü averaja bakılacak ve gruptan çıkan 2. takım belli olacak. Sözün özü Osmanlıspor'un maçı kesinlikle kaybetmemesi gerekiyor.
Teşekkürler Konyaspor
Geçen yıl ligde elde ettiği başarı sonuçlarla tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Atiker Konyaspor dün gece UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci hafta maçında Ukrayna'nın güçlü ekibi Shakhtar Donetsk'e 4-0 mağlup oldu.

Bu sonucun ardından Shakhtar Donetsk puanını 15'e çıkardı. Konyaspor ise 1 puanla Avrupa macerasının sonuna geldi.
Teşekkürler Konyaspor Geçen yıl ligde elde ettiği başarı sonuçlarla tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Atiker Konyaspor dün gece UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci hafta maçında Ukrayna'nın güçlü ekibi Shakhtar Donetsk'e 4-0 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Shakhtar Donetsk puanını 15'e çıkardı. Konyaspor ise 1 puanla Avrupa macerasının sonuna geldi.