Avrupa'nın çiçeği burnunda yıldızlarından kurulmuş en iyi 11

​Avrupa'nın çiçeği burnunda yıldızları
​Avrupa'nın çiçeği burnunda yıldızları

Geçen sezon Avrupa futbolunda peri masallarının yılı değildi. Avrupa liglerinde favori takımlar, şampiyon olmayı başarırken Avrupa kupalarında da durum bu şekilde gelişti. Geçen sezonun sürpriz olarak niteleyebileceğimiz tek hikayesi, Fransa’da Monaco’nun genç yıldızları ile ligi PSG’nin önünde, zirvede tamamlaması ve Avrupa'nın çiçeği burnundaki yıldızlarıydı.

Avrupa’da geçen sezon kulüpler bazında herhangi bir sürpriz yaşanmazken, genç isimlerin bireysel performansları futbol dünyasının gündemindeydi. Avrupa’nın hemen hemen her liginde genç yıldız adayları kendilerinden bahsettirdi, hatta rekor denecek transferlerin altına da imza attı.

İşte Avrupa’nın geleceği olan taze yıldız adayları;

Donnarumma (Kaleci)

                                    
                                    Son birkaç sezondur hayal kırıklığı üzerine hayal kırıklığı yaratan Milan kadrosunda taraftarların tek tesellisi 18’lik Donnarumma’ydı. Yaşına göre beklenmedik derecede olgun, cüssesine göre beklenmedik düzeyde çevik olan genç kaleci özellikle uzaktan atılan şutlarda ve penaltılarda oldukça başarılı. Efsane kaleci Dida’dan boşalan yeri uzun bir süre dolduramayan Milan’da, Donnarumma’nın uzun yıllar boyunca kaleyi koruması bekleniyor. Genç kaleci, Dida’dan boşalan o tahtı doldurmasının yanı sıra önümüzdeki yıllarda Avrupa’ya damgasını vuracağa benziyor.
Donnarumma (Kaleci) Son birkaç sezondur hayal kırıklığı üzerine hayal kırıklığı yaratan Milan kadrosunda taraftarların tek tesellisi 18’lik Donnarumma’ydı. Yaşına göre beklenmedik derecede olgun, cüssesine göre beklenmedik düzeyde çevik olan genç kaleci özellikle uzaktan atılan şutlarda ve penaltılarda oldukça başarılı. Efsane kaleci Dida’dan boşalan yeri uzun bir süre dolduramayan Milan’da, Donnarumma’nın uzun yıllar boyunca kaleyi koruması bekleniyor. Genç kaleci, Dida’dan boşalan o tahtı doldurmasının yanı sıra önümüzdeki yıllarda Avrupa’ya damgasını vuracağa benziyor.
Nelson Semedo (Sağ Bek)

                                    
                                    Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde ekibimiz Beşiktaş ile aynı grupta bulunan Benfica’nın genç sağ beki, yıllardır beklenen patlamayı bu sene gerçekleştirdi. Genç Portekizli; ileriye çıkışları, top sürmedeki yeteneği ve şut konusundaki başarısıyla bir bek oyuncusundan beklenenden fazlasını ortaya koyuyor. Özellikle geçen sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında, temsilcimiz Beşiktaş ile Benfica arasında oynanan karşılaşmada siyah beyazlılara attığı gol izlenmeye değerdi. Genç yıldız adayının geçen sezon Benfica’da ortaya koyduğu performans, Portekizlinin fark edilmesini sağladı ve Katalan devi Barcelona, Benfica’ya 30 milyon avro ödeyerek genç sağ beki kadrosuna kattı.
Nelson Semedo (Sağ Bek) Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde ekibimiz Beşiktaş ile aynı grupta bulunan Benfica’nın genç sağ beki, yıllardır beklenen patlamayı bu sene gerçekleştirdi. Genç Portekizli; ileriye çıkışları, top sürmedeki yeteneği ve şut konusundaki başarısıyla bir bek oyuncusundan beklenenden fazlasını ortaya koyuyor. Özellikle geçen sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında, temsilcimiz Beşiktaş ile Benfica arasında oynanan karşılaşmada siyah beyazlılara attığı gol izlenmeye değerdi. Genç yıldız adayının geçen sezon Benfica’da ortaya koyduğu performans, Portekizlinin fark edilmesini sağladı ve Katalan devi Barcelona, Benfica’ya 30 milyon avro ödeyerek genç sağ beki kadrosuna kattı.
Davinson Sanchez (Stoper)

                                    
                                    UEFA Avrupa Ligi’nde finale çıkarak kamuoyunu şaşırtan Ajax’ta defans hattının en dikkat çeken oyuncusu 20 yaşındaki Sanchez’di. Ayakları bir stoperden beklenmeyecek kadar iyi olan Kolombiyalı, oyunu geriden kurma ve bir stoper için oldukça iyi pas yüzdesine sahip. Duran toplarda da etkili olan genç futbolcu geçen sezon toplam 6 gol ve 2 asiste imza attı.Ajax'ta geçen sezon gösterdiği etkileyeci performans ile Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ın dikkatini çekti. Londra ekibi Kolombiyalı gencin transferini tam 40 milyon avro bedelle tamamladı.
Davinson Sanchez (Stoper) UEFA Avrupa Ligi’nde finale çıkarak kamuoyunu şaşırtan Ajax’ta defans hattının en dikkat çeken oyuncusu 20 yaşındaki Sanchez’di. Ayakları bir stoperden beklenmeyecek kadar iyi olan Kolombiyalı, oyunu geriden kurma ve bir stoper için oldukça iyi pas yüzdesine sahip. Duran toplarda da etkili olan genç futbolcu geçen sezon toplam 6 gol ve 2 asiste imza attı.Ajax'ta geçen sezon gösterdiği etkileyeci performans ile Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ın dikkatini çekti. Londra ekibi Kolombiyalı gencin transferini tam 40 milyon avro bedelle tamamladı.
Mauricio Lemos (Stoper) 

                                    
                                    Rubin Kazan’da beklenen patlamayı gerçekleştiremeyen Uruguaylı geçen sezon başında İspanyol ekibi Las Palmas’a transfer oldu. Las Palmas’ın ofansif futbol anlayışına çabuk uyum sağlayarak kendini gösteren Lemos hamle gücünün yanı sıra uzaktan attığı şutlarla da takımına dikkatleri üzerine çekti. Oyun tarzı ve saç stili açısından David Luiz’e benzetilen genç stoper’in önümüzdeki senelerde büyük takımların transfer listesine girerek sıçrama yapması bekleniyor.
Mauricio Lemos (Stoper) Rubin Kazan’da beklenen patlamayı gerçekleştiremeyen Uruguaylı geçen sezon başında İspanyol ekibi Las Palmas’a transfer oldu. Las Palmas’ın ofansif futbol anlayışına çabuk uyum sağlayarak kendini gösteren Lemos hamle gücünün yanı sıra uzaktan attığı şutlarla da takımına dikkatleri üzerine çekti. Oyun tarzı ve saç stili açısından David Luiz’e benzetilen genç stoper’in önümüzdeki senelerde büyük takımların transfer listesine girerek sıçrama yapması bekleniyor.
Theo Hernandez (Sol Bek)

                                    
                                    Geçen sezon La Liga’da sürpriz bir performans sergileyen ve ayrıca Copa del Rey’de finalde elenen Deportivo Alaves’in bu başarısında, payı olan isimlerden biri de sol bekteki genç Theo’ydu. Depotivo’ya Atletico Madrid’den kiralık olarak gelen geç oyuncu, sürati, top kontrolü ve sürpriz şutlarıyla rakip takımlar için büyük tehdit oluşturdu. Kupa finalinde Barcelona’ya attığı gol ise kumaşını kanıtlar nitelikteydi. Tüm sezon boyunca gösterdiği performans ile Real Madrid’in radarına giren genç sol bek, 30 milyon avroya Atletico’dan Real Madrid’e transfer oldu.
Theo Hernandez (Sol Bek) Geçen sezon La Liga’da sürpriz bir performans sergileyen ve ayrıca Copa del Rey’de finalde elenen Deportivo Alaves’in bu başarısında, payı olan isimlerden biri de sol bekteki genç Theo’ydu. Depotivo’ya Atletico Madrid’den kiralık olarak gelen geç oyuncu, sürati, top kontrolü ve sürpriz şutlarıyla rakip takımlar için büyük tehdit oluşturdu. Kupa finalinde Barcelona’ya attığı gol ise kumaşını kanıtlar nitelikteydi. Tüm sezon boyunca gösterdiği performans ile Real Madrid’in radarına giren genç sol bek, 30 milyon avroya Atletico’dan Real Madrid’e transfer oldu.
Naby Keita (Merkez Orta Saha)

                                    
                                    Geçen sezon yükseldiği Bundesliga’da harikalar yaratan Red Bull Leipzig’in başarısının mimarlarından birisi olan, orta sahada harikalar yaratan Naby Keita oldu. Orta sahanın ortasında dinamo gibi işleyen genç futbolcu geçen sezon 8 gol 7 asistlik bir performansla takımının attığı 15 gole direk katkı sağladı. Bu performansıyla Bundesliga’da geçen sezonun en değerli ikinci futbolcusu seçildi. Bu sezon başında Liverpool’un yoğun isteğine rağmen Keita’yı bırakmayan Leipzig, sezon sonu için Liverpool ile 70 milyon avroluk bir rakamda anlaştı. Oyuncu resmen 1 Temmuz 2018’den itibaren Liverpool forması giyecek.
Naby Keita (Merkez Orta Saha) Geçen sezon yükseldiği Bundesliga’da harikalar yaratan Red Bull Leipzig’in başarısının mimarlarından birisi olan, orta sahada harikalar yaratan Naby Keita oldu. Orta sahanın ortasında dinamo gibi işleyen genç futbolcu geçen sezon 8 gol 7 asistlik bir performansla takımının attığı 15 gole direk katkı sağladı. Bu performansıyla Bundesliga’da geçen sezonun en değerli ikinci futbolcusu seçildi. Bu sezon başında Liverpool’un yoğun isteğine rağmen Keita’yı bırakmayan Leipzig, sezon sonu için Liverpool ile 70 milyon avroluk bir rakamda anlaştı. Oyuncu resmen 1 Temmuz 2018’den itibaren Liverpool forması giyecek.
Youri Tielemans (Merkez Orta Saha)

                                    
                                    2014-2015 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht’in ekibimiz Galatasaray’a karşı oynadığı maçtan tanıdığımız genç orta saha bu sene Belçika Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde kendisini kanıtlayan isimlerden biri oldu. Mevkisi itibariyle kaleye uzakta oynayan Tielemans buna rağmen geçen sezon toplam 18 gol ve 15 asistlik muazzam bir performansa imza attı ve takımını çoğu maçta ipten aldı. Geçen transfer döneminde 25 milyon avro karşılığında Monaco’ya imza atan genç yıldızın, ilerleyen zamanlarda ismini daha çok duyacağımıza emin olabilirsiniz
Youri Tielemans (Merkez Orta Saha) 2014-2015 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht’in ekibimiz Galatasaray’a karşı oynadığı maçtan tanıdığımız genç orta saha bu sene Belçika Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde kendisini kanıtlayan isimlerden biri oldu. Mevkisi itibariyle kaleye uzakta oynayan Tielemans buna rağmen geçen sezon toplam 18 gol ve 15 asistlik muazzam bir performansa imza attı ve takımını çoğu maçta ipten aldı. Geçen transfer döneminde 25 milyon avro karşılığında Monaco’ya imza atan genç yıldızın, ilerleyen zamanlarda ismini daha çok duyacağımıza emin olabilirsiniz
Thomas Lemar (Sol Kanat)

                                    
                                    Geçen senenin en çok çıkış yapan takımı olan Monaco’nun bu başarısında genç futbolcularının payı oldukça fazlaydı. Bu oyunculardan birisi de, kariyerinin patlama sezonunu yaşayan Thomas Lemar’dı. Sürati, ikili mücadelelerdeki üstünlüğü ve yaptığı etkili ortaların yanı sıra attığı 14 golle de takımına direkt katkı veren Lemar, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı 5 asistle takımının yarı finale çıkmasında pay sahibi oldu.
Thomas Lemar (Sol Kanat) Geçen senenin en çok çıkış yapan takımı olan Monaco’nun bu başarısında genç futbolcularının payı oldukça fazlaydı. Bu oyunculardan birisi de, kariyerinin patlama sezonunu yaşayan Thomas Lemar’dı. Sürati, ikili mücadelelerdeki üstünlüğü ve yaptığı etkili ortaların yanı sıra attığı 14 golle de takımına direkt katkı veren Lemar, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı 5 asistle takımının yarı finale çıkmasında pay sahibi oldu.
Dele Alli (Ofansif Orta Saha)

                                    
                                    Son iki yılın Premier Lig’deki en başarılı takımı Tottenham Hotspur’da öne çıkan oyunculardan birisi de Dele Alli oldu. MK Dons’taki başarılı performansını Tottenham’a da taşıyan genç yıldız şimdiden Real Madrid ve Manchester United’ın radarına girdi. Pas oyunundaki başarısı, uzaktan şutları, top sürme yeteneği ve ceza sahasındaki ekstra adam rolüyle rakipler için büyük tehdit oluşturuyor. Önümüzdeki 10 yıl boyunca Avrupa’nın en başarılı ve en gözde futbolcuları arasına girmesi kuvvetle muhtemel.
Dele Alli (Ofansif Orta Saha) Son iki yılın Premier Lig’deki en başarılı takımı Tottenham Hotspur’da öne çıkan oyunculardan birisi de Dele Alli oldu. MK Dons’taki başarılı performansını Tottenham’a da taşıyan genç yıldız şimdiden Real Madrid ve Manchester United’ın radarına girdi. Pas oyunundaki başarısı, uzaktan şutları, top sürme yeteneği ve ceza sahasındaki ekstra adam rolüyle rakipler için büyük tehdit oluşturuyor. Önümüzdeki 10 yıl boyunca Avrupa’nın en başarılı ve en gözde futbolcuları arasına girmesi kuvvetle muhtemel.
Ousmane Dembele (Sağ Kanat) 

                                    
                                    Rennes’de gösterdiği başarılı performansın ardından kendisi için doğru bir tercih yaparak Borussia Dortmund’a transfer olan Fransız yıldız beklenen patlamayı erkenden gerçekleştirdi.  
Dembele’yi diğer kanat oyuncularından ayıran özelliği son topları çok iyi kullanması ve gole doğrudan katkıda bulunabilmesi.
Tüm resmi maçlarda 10 gol ve 21 asistle oynayan Dembele, geçen sezonunun sonuna doğru büyük kulüplerin radarına girmeyi başardı. Transfer döneminin sonuna doğru Neymar'ın yerini doldurmak isteyen Barcelona, genç Fransızı 105 milyon ve bonusları ile kadrosuna kattı; ancak Dembele sezon başında talihsiz bir sakatlık yaşayarak ilk yarıyı kapattı.
Ousmane Dembele (Sağ Kanat) Rennes’de gösterdiği başarılı performansın ardından kendisi için doğru bir tercih yaparak Borussia Dortmund’a transfer olan Fransız yıldız beklenen patlamayı erkenden gerçekleştirdi. Dembele’yi diğer kanat oyuncularından ayıran özelliği son topları çok iyi kullanması ve gole doğrudan katkıda bulunabilmesi. Tüm resmi maçlarda 10 gol ve 21 asistle oynayan Dembele, geçen sezonunun sonuna doğru büyük kulüplerin radarına girmeyi başardı. Transfer döneminin sonuna doğru Neymar'ın yerini doldurmak isteyen Barcelona, genç Fransızı 105 milyon ve bonusları ile kadrosuna kattı; ancak Dembele sezon başında talihsiz bir sakatlık yaşayarak ilk yarıyı kapattı.
Kylian Mbappe (Santrfor)​

                                    
                                    Gelelim senenin en sansasyonel futbolcusuna. Sezon başında Monaco taraftarları hariç çok az kişi tarafından bilinen birisiyken şu anda transfer döneminin en gözde futbolcusu haline geldi. Pozisyon bilgisini Falcao sayesinde kazanan, hızı, dinamizmi ve bitiriciliğiyle de skoru değiştirebilen bir futbolcu hüviyetine bürünen genç yıldız, 44 maçta 26 gol ve 14 asiste imza attı.  Stil olarak Thierry Henry’ye benzetilse de kariyer olarak efsaneyi geçeceğe benziyor
Kylian Mbappe (Santrfor)​ Gelelim senenin en sansasyonel futbolcusuna. Sezon başında Monaco taraftarları hariç çok az kişi tarafından bilinen birisiyken şu anda transfer döneminin en gözde futbolcusu haline geldi. Pozisyon bilgisini Falcao sayesinde kazanan, hızı, dinamizmi ve bitiriciliğiyle de skoru değiştirebilen bir futbolcu hüviyetine bürünen genç yıldız, 44 maçta 26 gol ve 14 asiste imza attı. Stil olarak Thierry Henry’ye benzetilse de kariyer olarak efsaneyi geçeceğe benziyor