Avrupa’nın en başarılısı Almanya

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda üçer kez kupa kaldıran Almanya ve İspanya, 1960 yılından bu yana düzenlenen turnuvanın en başarılı iki takımı.



1960'dan günümüze kadar 4 yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası, her seferinde nefesleri kesmekte… 56 yıllık serüvende en çok şampiyonluk yaşayan Almanya ve İspanya… Her iki ülke milli takımı da üçer kez şampiyonluk coşkusu yaşadı. Turnuvanın en başarılı ülkesi ise Almanya çünkü Panzerler turnuvada üç kez de ikinci oldu. İspanya'nın ise üç şampiyonluğunun yanı sıra bir ikinciliği bulunuyor.

2008
EURO 2008'e Avusturya ile İsviçre ortaklaşa ev sahipliği yaptı. 7-29 Haziran 2008'de düzenlenen şampiyonanın final maçında İspanya ile Almanya karşı karşıya geldi. İspanya Torres'in attığı golle şampiyon olurken, Almanya büyük bir üzüntü yaşadı.
2008 EURO 2008'e Avusturya ile İsviçre ortaklaşa ev sahipliği yaptı. 7-29 Haziran 2008'de düzenlenen şampiyonanın final maçında İspanya ile Almanya karşı karşıya geldi. İspanya Torres'in attığı golle şampiyon olurken, Almanya büyük bir üzüntü yaşadı.