Avusturya - İsveç maçında Türk bayrağıyla sahaya girdi

Avusturya - İsveç
Avusturya - İsveç

UEFA Uluslar Ligi'nde geceye Türk bayraklı taraftar damga vurdu. B Ligi 3. Grup'ta Avusturya ile İsveç arasında oynanan karşılaşma ilginç anlara sahne oldu. Avusturya'nın ev sahipliği yaptığı mücadelenin ilk yarısında sahaya elinde Türk bayrağı olan bir taraftar sahaya girdi.

UEFA Uluslar Ligi'nin tarihindeki ilk karşılaşmalar 7 Eylül itibariyle oynandı. Futbol dünyası yeni bir turnuva kazanırken, Avrupa futbolu için tarihe geçecek olan bu gecede ilginç bir olay yaşandı. B Ligi 3. Grup'ta oynanan Avusturya-İsveç karşılaşmasında sahaya Türk bayrağıyla giren taraftar, geceye damga vurdu.

Maçın ilk yarısının sonlarına doğru güvenlik güçlerini atlatarak sahaya giren taraftar, elindeki Türk bayrağını saha ortasında açtı.

TARAFTAR GÜÇLÜKLE ÇIKARILDI

Güvenlik görevlilerinin müdahalesine rağmen bir süre daha bayrağı göstermeye devam eden taraftar sonrasında saha kenarına alındı. Maç kaldığı yerden oynanmaya devam etti.

  • Avusturya Generali Arena'da oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 2-0'lık skorla ev sahibi ekip oldu.
  • Avusturya'nın golleri, 11. dakikada Filip Helander (k.k.) ve 64. dakikada Davida Alaba'dan geldi.
  • Alınan bu sonucun ardından Avusturya, B Ligi 3. Gruba galibiyetle başlarken, İsveç ise Avrupa'nın yeni turnuvasına puansız başlangıç yaptı.