Rapid Wien'den Galatasaray'a ihtarname

Yusuf Demir
Yusuf Demir

Süper Lig'de liderliğini sürdüren ve devre arası transferlerine devam eden Galatasaray'a Avusturya'dan kötü haber geldi. Rapid Wien kulübü, transfer taksitinin ödenmemesi sebebiyle sarı kırmızılılara ihtarname gönderdi.

Süper Lig'de 54 puanla liderliğini Galatasaray'a Avusturya'dan kötü haber geldi.

Sarı kırmızılıların sezon başında kadrosuna kattığı Yusuf Demir'in eski kulübü Rapid Wien, transfer taksitini alamadığı gerekçesiyle ihtarname gönderdi, bununla ilgili olarak da UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu bilgilendirildi.

Transfer taksiti gecikti

Sezon başında hem bonservisi hem de yabancı kontenjanında bulunması nedeniyle çok konuşulan Yusuf Demir, 4 sezona yayılmış 5 taksitte 6 milyon euroya transfer olmuştu. Ancak Galatasaray, transferin ilk senesinde ödemeyi geciktirdi.

  • Yusuf Demir, 5 lig maçında sadece 77 dakika yer alabildi. Özellikle yabancı kontenjanından dolayı formaya ulaşamayan Yusuf, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Kastamonuspor karşısında 63 dakika şans buldu.

Yusuf'a özel izin

Yusuf Demir'den gerektiği şekilde faydalanamayan Galatasaray, genç futbolcuyu kiralamak istiyor.

Bu sezon Rapid ve Galatasaray'a tescil olan ve oynayan Yusuf'un Türkiye'de üçüncü bir takımda oynayıp oynayamayacağı merak konusu olmuştu.

  • Takvim'in haberine göre; 19 yaşındaki futbolcunun transfer için TFF ile görüşen ve izni alan Galatasaray, "bir sezon sezon içerisinde 3 ayrı takımda forma giyemez" kuralını esnetti.