Aykut Kocaman-Valbuena gerginliğinde yeni gelişme!

Valbuena hakkında Kocaman'dan radikal karar
Valbuena hakkında Kocaman'dan radikal karar

Tecrübeli teknik adam, takımın en etkili silahlarından Valbuena hakkında radikal bir karar alarak, oyuncu üzerinden farklı planlar ortaya koymayı planlıyor.

Son 5 karşılaşmada 90 dakikayı tamamlayamayan Valbuena’nın geçen hafta Kayserispor ile oynanan karşılaşmada oyundan çıkarılması, maç sonucunun da önüne geçmişti. Bu değişiklik ve takım içindeki etkileri, sarı-lacivertlilerin gündemini hafta boyunca meşgul etti. Oyun disiplinine uymaması gerekçesiyle oyundan aldığı futbolcusu konusunda radikal bir karar alan teknik direktör Aykut Kocaman, yeni bir taktik plan geliştirdi.

Sezon başından bu yana takımın tartışmasız en etkili silahı olan Fransız futbolcunun skora yaptığı katkıya rağmen oyun disiplininden koptuğunu tespit eden başarılı çalıştırıcı, topu ayağında çok tuttuğu için de öğrencisini defalarca uyarmıştı.

OYUNDAN ALMAK YERİNE POZİSYON DEĞİŞİKLİĞİ

Şampiy10'un yaptığı habere göre, teknik heyet, Valbuena’nın bu zaaflarına şimdilik göz yumacakmış gibi görünüyor. Öyle ki Aykut Kocaman, Valbuena’yı yarın oynanacak Osmanlıspor karşısında ilk 11’de oynatırsa, sakatlık dışında kulübeye çekmeyecek.

Yardımcıları gerçekleştirdiği toplantının ardından böyle bir karar alan Kocaman, yediği tekmeler ve rakibin aldığı önlemler sonrası Valbuena’nın 2. devre oyundan düşmesi halinde pozisyonunda bir değişiklik yapacak. Pozisyon değişikliği olması durumunda kanattan ortaya doğru geçiş yapacak olan Valbuena, böylelikle aktif dinlenme yapabilecek.