Aykut Kocaman'ın Galatasaray şanssızlığı

Aykut Kocaman
Aykut Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Galatasaray'a karşı teknik adamlık kariyerinde 30 maçta sadece 4 kez galibiyet sevinci yaşadı. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında Galatasaray'a karşı verdiği 9 sınavda üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 9. haftasında 22 Ekim'de konuk olacakları Galatasaray'a karşı teknik adamlık kariyerinde 30 resmi maçta sadece 4 kez galibiyet sevinci yaşadı.

Aykut Kocaman, 2001 yılında başladığı teknik adamlık kariyerinde 5 farklı takımla Galatasaray'a 30 kez rakip oldu. Tecrübeli teknik adam, resmi maçlarda sarı-kırmızılılara karşı 4 galibiyet elde ederken 10 beraberlik ve 16 yenilgi gördü.

Grafik: AA
Grafik: AA

Kocaman, Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor ile dokuzar, İstanbulspor ile altı, Ankaraspor ile beş, Malatyaspor ile ise bir kez Galatasaray'a rakip oldu.

FENERBAHÇE'NİN BAŞINDA 9. GALATASARAY SINAVI

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında Galatasaray'a karşı çıktığı 9 sınavda (8 lig, 1 Süper Kupa) üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.

Fenerbahçe'yi 2010-2013 döneminden sonra bu sezon tekrar çalıştıran Kocaman'ın söz konusu 9 maçında sarı-lacivertliler 12 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray'a karşı ligde çıktığı 4 maçta ikişer galibiyet ve yenilgi yaşadı.

4 TAKIM, 1 GALİBİYET

Aykut Kocaman, teknik adamlık kariyerinde Fenerbahçe'nin dışında çalıştırdığı 4 takımla Galatasaray'a karşı sadece bir kez galibiyet elde etti.

Tecrübeli teknik adam, İstanbulspor, Atiker Konyaspor, Ankaraspor ve Malatyaspor ile sarı-kırmızılılara karşı verdiği 21 sınavda 7 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı.

Kocaman, Fenerbahçe'nin dışında Galatasaray'a karşı tek galibiyetini 6 Aralık 2003'te İstanbulspor'un başındayken 3-1'lik skorla aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

TÜRK TELEKOM'DA GALİBİYET HASRETİ

Aykut Kocaman, Türk Telekom Stadı'nda 5 yılı aşkın süredir galibiyet sevinci yaşayamıyor.

Deneyimli teknik adam Fenerbahçe'nin başında, Galatasaray'ın sahasındaki en son galibiyeti 22 Nisan 2012'de 2-1'lik skorla almıştı.

Kocaman, daha sonra Fenerbahçe ile 1, Atiker Konyaspor ile de 4 kez olmak üzere 5 defa geldiği Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray karşısında 4 yenilgi, 1 beraberlik gördü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

AYKUT KOCAMAN İLKİ YAŞATTI

Aykut Kocaman, Galatasaray'a Türk Telekom Stadı'nda yenilgi yaşatan ilk teknik adam oldu.

Sarı-kırmızılılar, yeni stadındaki ilk yenilgisini Kocaman'ın çalıştırdığı Fenerbahçe'ye karşı 2010-2011 sezonunda 18 Mart 2011'de 2-1'lik skorla almıştı.

AYKUT KOCAMAN'IN 19. DERBİSİ

Aykut Kocaman, teknik adamlık kariyerinde Fenerbahçe'nin başında 19. kez derbi maça çıkacak.

Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı 18 derbide 8 galibiyet ile beşer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'a karşı üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı. Beşiktaş'a ise Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe galibiyet sayılarında 5'e 2 üstünlük kurarken, 2 derbi de beraberlikle sonuçlandı.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

TUDOR'A KARŞI 3. RANDEVU

Aykut Kocaman, Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'a karşı 3. sınavını verecek.

Kocaman, Atiker Konyaspor'un başındayken Tudor'un çalıştırdığı Kardemir Karabükspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmış, Hırvat teknik adam yönetimindeki Galatasaray'a ise 2-1 kaybetmişti.