Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a mesaj

Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenliyor. Yıldırım, Ali Koç'a tavsiye verdi. İşte açıklamalar...

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları...

"İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe'yle ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Siz beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum. Hiçbir aday çıkmazsa ben adayım. Bu böyle biline... Herkes haddini bilsin. Fenerbahçe'de başkan her zaman bulunur. FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi kazanç sağlamış insanlar aday olursa ben gelir orada bulunur ve aday olurum. Bunlar burada bulunamazlar." Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor... Ali Bey'i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz."

"En üzüldüğüm konu, 612 milyon dolar borç bıraktığımız yönündeki laflar. Kulübün borcu hakkında bir daha yanlış açıklama yaparsanız mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli ve ahlaklı olsunlar. 612 milyon euro diyorlar. Bu kadar mal varlığını kim yaptı? Stada ne kadar para harcadık? Gökten inip oraya konmadı. Topuk Yaylası'nı kim yaptı? Bunları satsan ne kadar para edeceği ortada. Bunları niye konuşmuyorsunuz?"

Şekip Mosturoğlu: "Borç bugün 10 milyar TL seviyesine gelmiştir. Bu borcu dinarla, dolarla da belirtseniz, mevcut borcu düşük göstermez. Fenerbahçe'nin borcu 10 milyar TL seviyesindedir.”

Aziz Yıldırım: "90 milyon euro da bir girdi var. 330 Milyon Euro'ya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 Trilyon borç vardı. 60-70 milyon euro eder. Onu da düşerseniz, borç 250 milyon eurodur. 10 milyon Dolar Samandıra Tesisleri'ne harcadık. Dereağzı tesislerini yaptık 15 milyon. Faruk Ilgaz Tesisleri'ni yaptık, 10 milyon da oraya harcadık. Fenerbahçe TV'yi kurduk 20 milyon dolar da oraya harcadık. Kenan Evren Lisesi'ne 15 milyon euro para harcadık."

"Fenerbahçe tarihinde 250 milyon dolar bütçe yaptım. Forbes, 'Aziz'in mucizesi' yazdı. Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum. Herkes beni rahat bıraksın. Beni zorla çekmeyin. Ben para harcamaktan kaçmam, benim için çocuk oyuncağı. Bu mal varlıklarının değerini çıkarıp kongrede açıklasınlar ben hepsini satın alacağım. Satışa çıkarın ben alacağım. Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak. Fenerbahçe Koleji'ni kapatmasınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Bina yıkılacaksa, hemen yıkalım. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık. Bu kulüp; taraftarın, kongre üyesinin ve Fenerbahçe'nindir. Bu şahısların değildir. Birlik ve beraberlik istiyorsunuz, önce bunları ortadan kaldıracaksınız."

"Bizim dönemimizdeki borcu çıkarsınlar, mal varlığını da koysunlar. Eğer borç fazla çıkarsa namus sözü veriyorum ben ödeyeceğim. Ama borç çıkmazsa namuslu olsunlar çıkıp bunu açıklasınlar. Benim tek istediğim bu. Fenerium'un değeri 50 Milyon dolar. Topuk Yaylası'nın değeri 50 Milyon dolar. 550 dönümden fazla da arsa var. Bunları toplam değeri 458 Milyon dolar. Genel kuruldan onay alsın, ben hepsine operasyon yapacağım."