Aziz Yıldırım'ın masasındaki gizemli kişi kim?

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

Aziz Yıldırım'ın başkan adaylığını resmen açıkladığı basın toplantısında dikkat çeken bir isim yer aldı. Andy-Ar isimli araştırma ve anket şirketinin sahibi Faruk Acar, kulisleri hareketlendiren isim oldu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Çırağan Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısıyla Mayıs ayında gerçekleştirilecek seçimde yeniden Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Aziz Yıldırım’ın organize ettiği etkinliğe katılan bir isim dikkatlerden kaçmadı. Andy-Ar isimli araştırma ve anket şirketinin sahibi Faruk Acar, Aziz Yıldırım'ın tanıtım toplantısında başkanla yan yana oturdu.

İşte o görüntü.
İşte o görüntü.

Bu görüntü, ikilinin seçim süreci boyunca beraber çalışacağı iddialarını güçlendirirken kulisler de şimdiden hareketlenmiş oldu.

Faruk Acar kimdir?

Araştırmacı Faruk Acar yedi kardeştir. Babası Milli Görüşçü Refah Partilidir. İmam Hatip mezunu Faruk Acar hafızlık eğitimi almıştır. Üniversite eğitimi Kamu Yönetimi üzerine tamamlamış ardından İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde eğitimini devam ettirmiştir.

Faruk Acar
Faruk Acar

Anketör olarak Araştırma sektörü ile tanışan Faruk Acar, ardından yönetici olarak çalışma hayatını sürdürmüştür. 1999 yılında Andy-Ar Strateji Geliştirme ve Sosyal Araştırmalar Merkezini kurmuştur. Günümüzde aktif olarak Andy-Ar Araştırma Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir.

Araştırma şirketi 2010 yılında Türkiye Anayasa Değişikliği Referandum sonuçlarını %57 olarak tahmin etmiş sonuç ise %57.4 olarak çıkmış ve büyük bir başarı elde etmiştir. Evli olan Faruk Acar’ın bu evliliğinden iki evladı vardır. Aslen baba tarafından Bursa’lıdır ve Bursa’da dünyaya gelmiştir.

Merkezi İstanbul’da bulunan Araştırma Şirketi’nin toplam 35 İl’de temsilciliği bulunmaktadır.