Azmin zaferi: Leicester City

Sezon başında şampiyonluklarına şans verilmeyen Tilkiler, çok çalışarak ve yürekten inanarak Premier Lig’de ipi göğüsleyen taraf oldu.

Sezon başında teknik direktör Claudio Ranieri ile anlaşan ve iyi bir kadro kuran Leicester City, emeğinin karşılığını aldı. Chelsea ile Totttenham'ın 2-2 berabere kalmasının ardından Tilkiler, Premier Lig'in bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

1884’de kuruldu
Premier Lig'in son şampiyonu 1884 yılında kuruldu. İngiliz ekibinin lakabı ise 'Tilkiler'.
1884’de kuruldu Premier Lig'in son şampiyonu 1884 yılında kuruldu. İngiliz ekibinin lakabı ise 'Tilkiler'.
En büyük 19. stat
Tilkiler maçlarını, İngiltere'nin Doğu Midlands bölgesinde bulunan Leicester şehrindeki Walkers Stadyumu'nda oynuyor. Walkers Stadyumu, Ada'nın en büyük 19. stadyumudur.
En büyük 19. stat Tilkiler maçlarını, İngiltere'nin Doğu Midlands bölgesinde bulunan Leicester şehrindeki Walkers Stadyumu'nda oynuyor. Walkers Stadyumu, Ada'nın en büyük 19. stadyumudur.
2010 yılında satıldı
Leicester City, 2010 yılında King Power şirketine satıldı.
2010 yılında satıldı Leicester City, 2010 yılında King Power şirketine satıldı.
2010’dan sonra tırmanış başladı
Kulübün satılmasının ardından bütçe arttı ve takım daha başarılı olmaya başladı.
2010’dan sonra tırmanış başladı Kulübün satılmasının ardından bütçe arttı ve takım daha başarılı olmaya başladı.
Premier Lig’e yükseldi
Tilkiler, 2013-2014 sezonunda 1. Lig'de şampiyon oldu ve Premier Lig'e yükseldi.
Premier Lig’e yükseldi Tilkiler, 2013-2014 sezonunda 1. Lig'de şampiyon oldu ve Premier Lig'e yükseldi.
14. sırada tamamladı 
Premier Lig'deki ilk senesinde küme düşer gözüyle bakılan Leicester City, sezonu 14. olarak tamamladı.
14. sırada tamamladı Premier Lig'deki ilk senesinde küme düşer gözüyle bakılan Leicester City, sezonu 14. olarak tamamladı.
İtalyan teknik adamla anlaşıldı
2015-2016 sezonu başında Leicester City Başkanı Vichai Srivaddhanaprabha, takımın başına İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'yı getirdi.
İtalyan teknik adamla anlaşıldı 2015-2016 sezonu başında Leicester City Başkanı Vichai Srivaddhanaprabha, takımın başına İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'yı getirdi.
Hedef 40 puandı
Sezon başında Tilkilerin başına getirilen İtalyan teknik adam Claudio Ranieri göreve geldiği gün “Bu sezon 40 puanla ligi bitirmek bizim için başarı olacaktır” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Leicester City, 40 puan hedefine ligin 20. haftası ulaştı.
Hedef 40 puandı Sezon başında Tilkilerin başına getirilen İtalyan teknik adam Claudio Ranieri göreve geldiği gün “Bu sezon 40 puanla ligi bitirmek bizim için başarı olacaktır” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Leicester City, 40 puan hedefine ligin 20. haftası ulaştı.
En az parayı alıyorlar
Premier Lig standartlarında göre oyuncularına en az maaşı ödeyen kulüp Leicester City.
En az parayı alıyorlar Premier Lig standartlarında göre oyuncularına en az maaşı ödeyen kulüp Leicester City.
Piyasa değeri 119,7 milyon euro
Tilkiler, 119,7 milyon euroluk bütçesiyle Premier Lig'in devleriyle yarıştı. Leicester City ile şampiyonluk mücadelesi veren Tottenham'ın ise piyasa değeri 315,2 milyon Euro.
Piyasa değeri 119,7 milyon euro Tilkiler, 119,7 milyon euroluk bütçesiyle Premier Lig'in devleriyle yarıştı. Leicester City ile şampiyonluk mücadelesi veren Tottenham'ın ise piyasa değeri 315,2 milyon Euro.
Kadroda bir Türk var
Premier Lig'in son şampiyonunun kadrosunda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim de bulunuyor. Türk asıllı İsviçreli futbolcu, Gökhan İnler sezon başında Napoli'den Ada ekibine transfer oldu. Gökhan, Leicester City formasıyla 10 maçta 647 dakika görev aldı.
Kadroda bir Türk var Premier Lig'in son şampiyonunun kadrosunda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim de bulunuyor. Türk asıllı İsviçreli futbolcu, Gökhan İnler sezon başında Napoli'den Ada ekibine transfer oldu. Gökhan, Leicester City formasıyla 10 maçta 647 dakika görev aldı.
En büyük başarısı
Leicester City'nin başarısında hiç kuşkusuz en büyük pay teknik direktör Claudio Ranieri'ya ait. Birçok takımda görev alan İtalyan teknik adam, Premier Lig şampiyonluğu ile en büyük başarısını elde etti. 64 yaşındaki teknik adam daha önce şu takımları çalıştırdı: Lametini, Puteolana, Cagliari, Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Parma, Juventus, Roma, Inter, Monaco ve Yunanistan Milli Takımı.
En büyük başarısı Leicester City'nin başarısında hiç kuşkusuz en büyük pay teknik direktör Claudio Ranieri'ya ait. Birçok takımda görev alan İtalyan teknik adam, Premier Lig şampiyonluğu ile en büyük başarısını elde etti. 64 yaşındaki teknik adam daha önce şu takımları çalıştırdı: Lametini, Puteolana, Cagliari, Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Parma, Juventus, Roma, Inter, Monaco ve Yunanistan Milli Takımı.
Tom Hanks, 500 bin pound kazandı
Oscarlı yıldız Tom Hanks, sezon başında Leicester City'nin şampiyonluğuna 100 pound yatırdı. Ünlü oyuncu bu tahminiyle 500 bin pound yani 2 milyon 60 bin Türk Lirası kazandı.
Tom Hanks, 500 bin pound kazandı Oscarlı yıldız Tom Hanks, sezon başında Leicester City'nin şampiyonluğuna 100 pound yatırdı. Ünlü oyuncu bu tahminiyle 500 bin pound yani 2 milyon 60 bin Türk Lirası kazandı.
Tarihe geçen kadro
İşte Leicester City'nin tarihe geçen kadrosu; Kasper Schmeichel, Mark Schwarzer, Ben Hamer, Daniel Iversen, Wes Morgan, Robert Huth, Christian Fuchs, Danny Simpson, Marcin Wasilewski, Benjamin Chilwell, Marc Albrighton, N'Golo Kante, Riyad Mahrez, Daniel Drinkwater, Andy King, Jeffrey Schlupp, Demarai Gray, Gökhan İnler, Daniel Amartey, Matty James, Shinji Okazaki, Jamie Vardy, Leo Ulloa, Nathan Dyer, Joseph Dodoo.
Tarihe geçen kadro İşte Leicester City'nin tarihe geçen kadrosu; Kasper Schmeichel, Mark Schwarzer, Ben Hamer, Daniel Iversen, Wes Morgan, Robert Huth, Christian Fuchs, Danny Simpson, Marcin Wasilewski, Benjamin Chilwell, Marc Albrighton, N'Golo Kante, Riyad Mahrez, Daniel Drinkwater, Andy King, Jeffrey Schlupp, Demarai Gray, Gökhan İnler, Daniel Amartey, Matty James, Shinji Okazaki, Jamie Vardy, Leo Ulloa, Nathan Dyer, Joseph Dodoo.
İki maçı kaldı
Şampiyon takım son iki maçında önce 7 Mayıs'ta evinde Everton'la ardından da deplasmanda 15 Mayıs'ta Chelsea ile karşı karşıya gelecek.
İki maçı kaldı Şampiyon takım son iki maçında önce 7 Mayıs'ta evinde Everton'la ardından da deplasmanda 15 Mayıs'ta Chelsea ile karşı karşıya gelecek.