Babel’den şaşırtan Domagoj Vida paylaşımı

​Babel’den şaşırtan Domagoj Vida paylaşımı
​Babel’den şaşırtan Domagoj Vida paylaşımı

Beşiktaş’ın yıldızı Ryan Babel, Rusya-Hırvatistan maçının ardından ilginç bir paylaşımda bulundu.

2018 Dünya Kupası çeyrek final maçında Rusya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Maçın normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Penaltılar sonucu turnuvada yoluna devam eden ekip Hırvatistan oldu.

İlk kutlama Babel’den

Karşılaşmanın 100. dakikasında Beşiktaşlı Domagoj Vida attığı golle takımını öne geçirdi. Bu golün ardından Beşiktaşlı Ryan Babel takım arkadaşını ilk kutlayan isim oldu.

Değerini katladı

Babel'den ilginç Vida paylaşımı.
Babel'den ilginç Vida paylaşımı.

Hollandalı futbolcu Instagram hesabından Vida'nın golünü paylaştı ve not olarak paylaşıma "Değeri 10 milyon Euro arttı" notunu düştü.

Vida ayrılacak mı?

2018 Dünya Kupası'nda sergilediği futbolla göz dolduran Vida'nın ismi son günlerde sıklıkla transfer dedikodularında anılmaya başladı.

Orman’dan Vida açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vida'nın geleceği hakkında net konuşmadı.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vida'nın geleceği hakkında net konuşmadı.

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde başkan Fikret Orman bir değerlendirmede bulundu. Beşiktaş'ın başkanı Vida'yı kesinlikle satmayı düşünmediklerini dile getirdi ve "Vida sevdiğim kıymetli bir futbolcu. Vida ve Babel'i satmayı düşünmüyoruz. Ancak Cenk ve Marcelo'da olduğu gibi iyi bir teklif gelirse; onlar da gitmek isterse gidebilirler. Satmak istememiz, satmayacağımız anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Domagoj Vida kimdir?

29 Nisan 1989'da dünyaya gelen Domagoj Vida futbola NK Osijek'te başladı. 2006 yılında A takıma yükselen Vida, 2010'da Bayern Levekusen'e imza attı. Bir yıllık sürenin ardından Vida; Leverkusen'den Dinamo Zagreb'e geçti.

Bir türlü anlaşma sağlanamadı

2 Ocak 2013'te Vida, Zagreb'ten Kiev'e transfer oldu. Beşiktaş ile önceden anlaşmasına rağmen kulüpler bir türlü anlaşamadı. 4 Ocak 2018'de Vida, Beşiktaş'a bonservis bedeli olmadan imza attı.

Beşiktaş ile 18 maça çıkan Vida 1 kez ağları havalandırdı.

Şu anda mevcut piyasa değeri 7 milyon Euro olarak gösterilen Vida için birçok kulübün 10 milyon Euro’yu gözden çıkardığı gelen haberler arasında. Peki, Vida Beşiktaş’a kaç parama mal oldu? İşte transfer döneminde Beşiktaş’tan KAP’a yapılan o açıklama:

Domagoj Vida ile 2017-2018 Sezonu 2.devresinden itibaren 2021-2022 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Ancak Beşiktaş Vida’nın maliyetiyle ilgili KAP’A bir bildirimde bulunmadı. 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Hırvat futbolcu için her sezon için 3 milyon Euro verileceği belirtildi. Ayrıca siyah-beyazlıların oyuncuya imza parası için 1,5 milyon Euro, bunun yanında da 1,2 milyon Euro da menajer parası ödeyeceği öğrenildi.