Bafetimbi Gomis, 17 yıllık rekoru kırdı!

Galatasaray'ın gol sevinci.
Galatasaray'ın gol sevinci.

Galatasaray'ın Karabükspor'u 7-0 mağlup ettiği maça Bafetimbi Gomis damga vurdu. Gomis, Karabükspor karşısında kırılmadık rekor bırakmadı.

Galatasaray'da attığı gollerle yeniden doğan Bafetimbi Gomis, Karabükspor deplasmanında ilk 25 dakikada attığı 3 golle mücadeleye damga vurdu. Fransız futbolcu bu gollerle hem Galatasaray'da hem de kendi kariyerinde önemli hanelere ulaştı.

Galatasaray’ın golcüsü Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızılı forma ile bu sezon Süper Lig, ve Türkiye Kupası’nda attığı 27 golle ile kariyerinin en golcü dönemini geçiriyor.

Fransız golcü Bafetimbi Gomis, Galatasaray’da en golcü sezonunu yaşıyor. Yıldız golcü, Süper Lig’de Kardemir Karabükspor ile oynanan karşılaşmada attığı 4 golle ligdeki gol sayısını 24’e çıkardı. Gomis, böylece lig kariyerinde 20 golle en golcü olduğu Marsilya dönemini de geçmiş oldu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BİR SEZONDA EN FAZLA 25 GOL ATMIŞTI

Fransız golcü, 2011-2012 sezonunda Lyon’da forma giyerken, Fransa 1. Lig, Fransa Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, Fransa Lig Kupası’nda toplam 54 karşılaşmaya çıktı ve 25 gol attı. Bu Gomis’in en çok gol attığı sezon olarak kayıtlarda bulunuyordu.

LYON DÖNEMİNİ LİG BİTMEDEN GEÇTİ

32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray forması ile bu sezon 23 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 2 de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 29 müsabakada mücadele etti. Söz konusu maçlarda Gomis, rakip fileleri ligde 24, Türkiye Kupası’nda da 3 kez havalandırdı. Başarılı oyuncu, böylece Lyon’da 2011-2012 sezonunda 25 golle en golcü olduğu dönemi geçti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

KARİYERİNDE İLK KEZ 4 GOL ATTI

Galatasaray’ın yıldız golcüsü Bafetimbi Gomis, Kardemir Karabükspor ağlarına gönderdiği 4 golle kariyerinde ilk kez 4 gol attı.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray, Kardemir Karabükspor’u deplasmanda 7-0 mağlup etti. Karşılaşmaya sarı-kırmızılıların golcüsü Bafetimbi Gomis, damga vurdu. Gomis, mücadelede 5, 18, 26 ve 33. dakikalarda attığı gollerle rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Geçtiğimiz hafta Türk Telekom Stadyumu’nda Bursaspor’u 5-0 mağlup ederken, 3 gol atan 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray’da ilk hat-trickini yapmıştı. Gomis, bu hafta 3 golden fazla atarak, ne kadar formda olduğunu gösterdi.

İLK KEZ 4 GOL ATTI

Başarılı golcü, Karabükspor maçına attığı golle kariyerinde bir ilki de yaşadı. Fransız futbolcu, kaydettiği 4 golle kariyerinde ilk kez bir maçta 4 gol atma heyecanı yaşadı. Gomis, kariyerinde daha önce Marsilya’da, Lyon’da ve Saint-Etienne’de de 1 kez 3 gol atma başarısı yakalamıştı.

İşte Gomis'in rekorları:

  • 3 gol sonunda bu sezon 26 gole ulaşan tecrübeli forvet, kendi kariyer rekorunu kırdı. Gomis, kariyeri boyun ca en fazla golü 2011-12 sezonunda Lyon formasıyla kaydetti.
  • Bafetimbi Gomis, Karabükspor karşısında yaptığı hat-trickle 23 gole ulaştı ve Mario Jardel'i (22 gol) geçerek, Galatasaray tarihinin bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı oyuncusu oldu.
  • Bafetimbi Gomis'in Karabükspor'a attığı gol, bu sezon Galatasaray'ın Süper Lig'de bulduğu en erken gol oldu.
  • Bafetimbi Gomis, 2014/15 sezonundan bu yana Süper Lig'de üst üste iki hafta hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.
  • Bafetimbi Gomis bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu (20). Gomis, şu ana kadar Karabükspor'un (16) takım olarak attığı toplam gol sayısından daha fazla golü tek başına attı.