Bafetimbi Gomis en sevdiği futbolcuyu açıkladı

Bafetimbi Gomis
Bafetimbi Gomis

Galatasaray'da ilk sezonunu yaşarken Süper Lig'e hem golleriyle hem de kişiliğiyle damga vuran Bafetimbi Gomis, Socrates dergisine röportaj verdi. Fransız yıldız geçmişten bugüne en çok sevdiği futbolcuyu açıkladı.

“Düşünen spor dergisi” lakaplı Socrates, mayıs sayısında Galatasaray'ın yıldız forveti Bafetimbi Gomis ile 'Karşılıklı Aşk' başlıklı 12 sayfalık bir röportaja yer verdi. Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler'e Saint-Etienne'den Olympique Lyon, Swansea City, Marsilya ve Galatasaray'a uzanan futbol kariyerini anlatan Senagal kökenli Fransız golcü, hayatı boyunca en çok beğendiği futbolcuyu açıklamasının yanı sıra en sevdiği aktör, yaşadığı en iyi ve en kötü anını açıkladı.

İşte Gomis'in röportajından öne çıkanlar;

  • "George Weah benim idolüm. Tarihte Ballon d'Or ödülünü kazanmış tek Afrikalı futbolcu. Harika ve eşsiz bir yetenekti. Çocukken kendisine hayrandım. Ayrıca şimdi ülkesi Liberya'da devlet başkanı oldu. Benim için kesinlikle bir ilham kaynağı ve çocukluk idolüdür. Ona çok büyük saygı duyuyorum."

EN SEVDİĞİ AKTÖR

  • Denzel Washington

EN İYİ VE EN KÖTÜ ANLARI

  • En iyi anım çocuklarımın doğumu. En kötüsü de babamın geçen yıl kollarımda ölümü.

EN SEVDİĞİ GOLÜ

  • Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e 4 gol atmıştım. 8 dakikada hat-trick yapmıştım. Çok hızlıydım. Ancak en önemli ve güzel golüm, henüz atmadığım goldür. Özellikle de bu sezon için konuşursak.