Bakan'dan koronavirüs önlemleriyle ilgili açıklama: Öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak

Mehmet Muharrem Kasapoğlu
Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu koronavirüse karşı alınan önlemleri açıklı. Kasapoğlu, "Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Öğrenci burs ve kredi ödemeleri de bu kapsamda devam edecek. Ayrıca basketbol, voleybol, hentbol maçları da seyircisiz oynanacak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu koronavirüs önlemleri sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda öğrencilerin burs ve kredileri ile ilgili çok önemli detaylar yer aldı. Kasapoğlu öğrencilere yurtlarda ücretsiz kalabilecekleri haberini verirken, yeni iptalleri de duyurdu. İşte Kasapoğlu'nun koronavirüs önlemleri ile ilgili yaptığı açıklamanın ayrıntıları...

"Burs ve kredi ödemeleri devam edecek"

  • Kasapoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bursları ve kredileri ödemeye devam edeceğiz. Öğrenciler isterlerse yurtlarda kalabilecekler. Herhangi bir ücret alınmayacak. İsterlerse de gidebileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Etkinlikler ertelendi

Kasapoğlu Bilim Kurulu'nun önerileri ile Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlara değindi, bazı iptalleri gerçekleştirdiklerini açıkladı. Kasapoğlu, "57. Alay yürüyüşünü iptal ettik. MEB ile gerçekleştirdiğimiz ortak projeleri nisan sonuna kadar erteledik. Gençlik kampları da iptal edilmiş durumda. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası da ileri bir tarihe ertelendi." ifadelerini kullandı.

"Müsabakalar seyircisiz oynanacak"

Kasapoğlu spor müsabakalarına ilişkin coronavirüs önlemlerini hatırlatarak, "Stadyumların hijyen çalışmaları devam edecek. Maçların seyircisiz oynanacağını ilan etmiştik. Voleybol, basketbol maçlarının da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacağını duyurmak istiyorum. Gençlik kampları da iptal edilmiş durumda." dedi.