Balotelli'nin 'cep telefonlu' gol sevincinin cezası olacak mı?

Balotelli maç öncesi bir gazeteciye verdiği telefonunu golden sonra alarak sosyal medyada paylaşım yaptı.
Balotelli maç öncesi bir gazeteciye verdiği telefonunu golden sonra alarak sosyal medyada paylaşım yaptı.

Olympique Marsilya forması giyen Mario Balotelli'nin Saint-Etienne'e attığı gol sonrası saha kenarından bir gazeteciden telefonunu alarak Instagram'dan paylaşım yapması, oyuncunun ceza alıp almayacağı yönündeki soruyu akıllara getirdi. Daha önce de Roma'nın efsane kaptanı Totti, saha içerisinde gol sevincini 'selfie' yaparak kutlamıştı.

Fransa Ligue 1'de oynanan Olympique Marsilya-Saint-Etienne maçına İtalyan golcü Mario Balotelli'nin yaptığı gol sevinci damga vurdu.

Yıldız futbolcu karşılaşmanın 12. dakikasında ağları havalandırınca, saha kenarında daha önceden cep anlaştığı gazeteciden cep telefonunu alarak Instagram hesabından paylaşımda bulundu.

Balotelli'nin bu hareketi, oyuncunun ceza alıp almayacağı yönündeki soruyu akıllara getirdi.

UEFA'da böyle bir düzenleme yok

2015 yılında Roma'nın efsane kaptanı Francesco Totti, Lazio maçındaki gol sevincini saha içerisinde 'selfie' yaparak kutlamıştı. Bu sevinç sonrası tecrübeli isme herhangi bir ceza verilmemiş ancak UEFA Hakem Kurulu talimatlarda karşılığı bulunmayan bu hareketin 'abartılı gol sevinci' sayılması ve sarı kartla cezalandırılması yönünde öneri sunmuştu.

Hollanda'da sarı kart

UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg, kendi ülkesi Hollanda'da, maç esnasında selfie çeken ve tekmeliklerde yazıyı gösteren futbolcuların sarı kartla cezalandırıldığını açıkladı.

  • Balotelli ise attığı golden sonra sarı kart görmedi ve oyuncuya herhangi bir men cezası gelmesi beklenmiyor.

Totti, Lazo maçında attığı golü taraftarlarıyla selfie yaparak kutlamıştı.
Totti, Lazo maçında attığı golü taraftarlarıyla selfie yaparak kutlamıştı.