Barça'nın yıldızı, yeni transferler için fedakarlık yapıyor

Gerard Pique
Gerard Pique

La Liga yönetimince belirlenen maaş ve harcama kotasında aşım yaptığı için bu sezon yaptığı transferleri kaydedemeyen Barcelona'da Gerard Pique, maaşında indirim yapacak.

La Liga'da yeni sezon bu hafta sonu başlayacak. Yeni sezonda Barcelona'da, finansal limitler yönetimde sıkıntı oluşturuyor.

Geçtiğimiz sezon başında yaşanan problem bu bu yıl da takımın başını ağrıtırken, maaş ve harcama limitleri yüzünden Barcelona, yeni transferlerini kadroya kaydedemiyor. Bu sıkıntıyı aşmak isteyen Katalanlar, kulüpte yüksek maaş alan oyunculardan sözleşmelerinde indirime gitmelerini istiyor.

Athletic gazetesinin yayınladığı haberde, Barcelona'da tecrübeli stoper Gerard Pique'nin sözleşmesinde ödenecek olan maaşında indirime yapması için anlaşmaya vardığı belirtildi.

Haberde, oyuncunun yürürlükte olan sözleşmesinin 2024'e kadar geçerliliğini koruyacağı belirtilirken maaşta indirime gidileceği belirtildi.

Barcelona, De Jong ve Depay'dan indirim yapılmasını istedi

Manchester United'ın yakın markajında bulunan Frenkie De Jong için de kulüpten indirim talebinde bulunuldu. Barcelona, indirim isteğinde bulunduğu Hollandalı'dan henüz bir yanıt alamadı.

İngiliz basının daha önce yer verdiği haberde, Barcelona'nın maaş yükü sebebiyle Frenkie De Jong'u takımdan göndermek istemiş, Hollandalı orta saha takımda kalmak istediği ifade edilmişti.

Bir diğer yandan takıma geçtiğimiz sezon katılan Memphis Depay'ın da sözleşmesinde indirime gitmesi istendi.

Barcelona bu sezon 5 transfer yaptı

Barcelona, bu transfer sezonunda şimdiye kadar 5 futbolcuyu kadrosuna kattı. Andreas Christensen ve Franck Kessie'yi bonservissiz olarak takıma katan Katalan ekibi Robert Lewandowski, Jules Kounde ve Raphinha için kulüplerine toplamda 153 milyon euroluk ödeme yaptı.