Başakşehir Avrupa'da galibiyete hasret

Başakşehir Avrupa'da galibiyete hasret kaldı
Başakşehir Avrupa'da galibiyete hasret kaldı

Turuncu-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 4. maçında sahasında Hoffenheim ile 90+3. dakikada Visca'nın attığı golle 1-1 berabere kaldı. Grupta 2. beraberliğini alan Medipol Başakşehir, 2 puanla son sırada kaldı.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 4. hafta maçında 90+3. dakikada Edin Visca'nın attığı golle sahasında Almanya temsilcisi Hoffenheim ile 1-1 berabere kaldı. Avrupa Ligi'nde 4. maçına çıkan temsilcimiz, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak galibiyete hasret kaldı.

Grupta 2. beraberliğini alan Medipol Başakşehir, 2 puanla son sırada kaldı. Puanını 4'e yükselten Hoffenheim ise haftayı 3. sırada tamamladı.

İLK YARININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 7. dakikada Tunay’ın verdiği pasta ceza sahası içi sol tarafta topla buluşan Mevlüt’ün vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden kornere çıktı.
  • 17. dakikada Amiri’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Kramaric’in şutunda meşin yuvarlağı kaleci Mert kornere çeldi.
  • 30. dakikada orta alandan Wagner’in pasında sol kanatta topla buluşan Amiri’nin şutunu kaleci Mert Günok kornere çeldi.
  • 37. dakikada Kerem’in ceza yayı üzerinden yaptığı sert vuruşunda kaleci Mert topu çeldi.

İKİNCİ YARININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 47. dakikada Kramaric’in pasında ceza sahası içinde sol tarafında topla buluşan Wagner’in pasında arka direkte Grillitsch kayarak boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

  • 65. dakikada sağ kanatta topla buluşan Caiçara’nın çizgiye inerek yaptığı ortada ön direkte Mevlüt’ün yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
  • 90+3. dakikada Visca’nın ceza sahası dışı sağ taraftan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1

CLİCHY STOPERDE

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ısınma hareketleri sırasında sakatlanan Attamah'ın yerine Alparslan Erdem'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Stoperde görev yapan Attamah'ın sakatlığından sonra sol bekte görev yapan Clichy'yi stopere çeken Avcı, Alparslan Erdem'e de Clichy'nin boşalttığı bölgede görev verdi.

VİSCA 5. GOLÜNÜ ATTI

Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki en golcü ismi olan Edin Visca, Hoffenheim maçında takımına beraberliği getiren golü attı.

Mücadelenin ikinci yarısında Tunay Torun'un yerine oyuna dahil olan Visca, Hoffenheim filelerini havalandırarak turuncu-lacivertli forma ile Avrupa kupalarındaki gol sayısını 5'e yükseltti. Visca'yı, 3 golü bulunan Eljero Elia ve ikişer kez fileleri havalandıran Emre Belözoğlu ile Marcio Mossoro takip ediyor.

14 MAÇTA 6. BERABERLİK

Hoffenheim ile 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında oynadığı 14. maçta 6. beraberliğini aldı.

Turuncu-lacivertli ekip, söz konusu müsabakalarda 1 galibiyet alırken, 7 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Medipol Başakşehir, Avrupa'da oynadığı maçlarda fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde 23 gol gördü.

ABDULLAH AVCI: "HAKEM ATAMASI YANLIŞ"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Alman ekibi Hoffenheim ile oynadıkları maça Avusturyalı bir hakemin atanmasını doğru bulmadığını söyledi.

Mücadele sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Rakip 24 yaş ortalamasına sahip bir ekip. İlk maçta 4-4-2 ile oynadık. Bu maçta strateji değişikliği yaptık. Hep oyunun içinde kaldık. Yüzde 62 topa sahip olduk. 46. dakikada başlangıcı faul olan pozisyonda gol yedik. Hakem düdüğü ağzına götürdü ama çalmadı. Golden sonra disiplinden kopmadık. Sonuna kadar oyunun içinde kaldık. Son dakika gelen gol bizi mutlu etti. Diğer maç 1-1 berabere bitti. Bugün oynayan grup iyiydi. Onlara başarılar diliyorum”diye konuştu. Sözlerine maçın hakemi ile alakalı devam eden Avcı “UEFA tarafından yapılan bu atamayı doğru bulmuyorum”Karşılaşmanın hakemi Avusturyalı Harald Lechner’i eleştiren Avcı, “Kendi ülkemizde oynarken, hakemleri yerden yere vuruyoruz. Her maçta hedef tahtası yapıyoruz. Bugün Almanya ile oynuyoruz. Sahada komşu ülkesi olan Avusturya’dan hakem var. Sahada ve soyunma koridorlarında Almanca konuşuyorlar. UEFA tarafından yapılan bu atamayı doğru olmadığını düşünüyorum. Hakem yediğimiz golün başlangıcında, oyuncumuza yapılan harekette düdüğü ağzına götürdü ama çalmadı. Bugün hakem yönetimi, kendi hakemlerimizin değerini bilmemiz gerektiğini gösterdi” diye konuştu.

Avcı, gruptan çıkma şanslarının devam ettiğini ve kalan iki maçı kazanmaları halinde gruptan çıkabileceklerini ifade etti.