Gift Orban'ın Gent'e transfer süreci

Gift Orban
Gift Orban

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Gent'e 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından GZT Spor Yayın Yönetmeni Emre Tanrıver, Gent Teknik Direktörü'ne mücadelede 3 dakikada hat-trick yapan Orban'ın transfer sürecini sordu.

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Gent ile karşılaştı.

Belçika'da oynanan ilk karşılaşmada da gol atan Gent'in 20 yaşındaki futbolcusu Gift Orban, 3 dakikada hat-trick yaptı. Gent, 37'de Cuypers'in golüyle ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı.

88'de Januzaj, Başakşehir'in tek golünü kaydetti. Gent, mücadeleyi 4-1 kazandı. Bu sonucun ardından Başakşehir Konferans Ligi'ne veda etti.

Maçın ardından GZT Spor Yayın Yönetmeni Emre Tanrıver, Gent Teknik Direktörü Hein Vanhaezebrouck’e Gift Orban’ın gözlemlenme ve transfer sürecini sordu.

  • Orban’ın birçok maçını izlediğini belirten Hein Vanhaezebrouck, “Birçok maçını izledik. Çok büyük potansiyel gördüm ve hayranı oldum. Bizim bütçemiz 1 - 1,5 milyon € civarındaydı. Eski takımı o paraya bırakmak istemedi.”dedi.

  • Transfer döneminin son günündeki hareketliliği anlatan Belçikalı teknik adam,“Transferin son gününde Ibrahim Salah’ı Rennes’e 3 milyon euroya satınca direkt Orban’a gittik. 3,3 milyon €’ya transferi bitirdik. Gent için bu büyük bir para ama attığı gollerden sonra kimse parayı konuşmuyor.” yanıtını verdi.