Başakşehir rahat kazandı

Başakşehir 14 maçtır ligde kaybetmiyor.
Başakşehir 14 maçtır ligde kaybetmiyor.

Başakşehir deplasmanda oynadığı Kayserispor maçını rahat bir oyuna 4-1 kazandı ve takibini sürdürdü. Başakşehir böylece puanını 30 yaptı ve lider Sivassspor ile farkı 4'e indirdi.

Süper Lig’in 16. haftasında Kayserispor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Kadir Has Stadı’nda oynanan mücadeleyi konuk takım 4-1 kazanarak lider Sivasspor ile puan farkını 4’e indirdi.

Carlos Ponck karşılaşmada 90 dakika görev aldı.
Carlos Ponck karşılaşmada 90 dakika görev aldı.

Başakşehir 5. dakikada Elia’nın şutunda Lopes’e çarpan topla 1-0 öne geçti. Dakikalar 10’u gösterdiğinde ise bu kez Visca’nın sağ çarprazdan sert şutuna Mert Kula müdahale etmek istedi ancak top yön değiştirip filelere gitti: 2-0

Kayserispor’u umutlandıran gol 38. dakikada Kravets’ten geldi. Hasan Hüseyin’in ortasına iyi yükselen sarı-kırmızılı forvet skoru 2-1’e getirdi.

Başakşehir 16 karşılaşmada 30 puan topladı.
Başakşehir 16 karşılaşmada 30 puan topladı.

Başakşehir 48. dakikada Demba Ba’nın golüyle ikinci yarıya rahat başladı. Senegalli golcü oyuncu durumu 3-1’e getirdi. Oyuna sonradan giren Aleksic ise 90+3’te ceza sahası içerisinden yaptığı rahat vuruşla maçın skorunu belirleyen golü kaydetti: 4-1

Bu sonuçla Kayserispor 10 puanla ligin son sırasında haftayı tamamladı. Medipol Başakşehir ise 30 puanla 2. sırada yer aldı.

İlk yarının son haftasında Kayserispor, Trabzonspor ile deplasmanda; Başakşehir ise sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.