Rakiplerimizi Tanıyalım: Avrupa'da bizi ne bekliyor?

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekiminde 'Lig Yolu' ekranı.
UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekiminde 'Lig Yolu' ekranı.

● İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekiminde Medipol Başakşehir'in UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki rakibi, Viktoria Plzen -Olympiakos maçının galibi oldu.

● Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Çekya'nın Sparta Prag takımıyla eşleşti. Yeni Malatyaspor ise 2. eleme turunda Olimpija Ljubljana'yı eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turuna yükselmesi halinde Connah's Quay Nomads-Partizan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

● Bordo mavili ekip, Sparta Prag'ı elemesi halinde play-off turuna kalacak ve bu turu da geçmesi durumunda Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek.

● UEFA Şampiyonlar Ligi 3. tur eşleşmelerinde ilk maçlar 6-7 Ağustos, rövanş mücadeleleri ise 13 Ağustos tarihinde oynanacak.

● UEFA Avrupa Ligi 3. tur eşleşmelerinde ilk maçlar 8 Ağustos Perşembe günü, rövanş mücadeleleri ise 15 Ağustos Perşembe günü oynanacak. Yeni Malatya ise 25 Temmuz ve 1 Ağustos'ta 3. tur bileti arayacak.


İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimi neticesinde ülkemizi Avrupa'da temsil edecek Medipol Başakşehir, Trabzonspor ve Yeni Malatya'nın rakipleri belli oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Medipol Başakşehir, 3. ön eleme turunda Viktoria Plzen - Olimpiakos eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak. UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecek olan Trabzonspor, 3. ön eleme turunda Sparta Prag ile; aynı turnuvada ter dökecek Yeni Malatya ise 2. eleme turunda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını elemesi halinde 3. turda Connah's Quay Nomads - Partizan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

gztspor / instagram
gztspor / instagram

Trabzonspor'a iyi haber

Öte yandan bordo mavili ekibin rakibi Sparta Prag'ın UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Prag'taki maç seyircisiz oynanacak. Mücadelede her iki takımın taraftarları da tribünde yer alamayacak.

  • Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor, 3. eleme turundaki rakiplerini elemesi halinde play-off turuna kalacak ve bu turu da geçmesi durumunda Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek.

Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi ne zaman?

  • UEFA Şampiyonlar Ligi 3. tur eşleşmelerinde ilk maçlar 6-7 Ağustos, rövanş mücadeleleri ise 13 Ağustos tarihinde oynanacak.
gztspor / instagram
gztspor / instagram

Trabzonspor ve Yeni Malatya'nın UEFA Avrupa Ligi maçları ne zaman?

  • UEFA Avrupa Ligi 3. tur eşleşmelerinde ilk maçlar 8 Ağustos Perşembe günü, rövanş mücadeleleri ise 15 Ağustos Perşembe günü oynanacak. Yeni Malatya ise 25 Temmuz ve 1 Ağustos'ta 3. tur bileti arayacak.

Medipol Başakşehir'in rakiplerini tanıyalım

Viktoria Plzen, geçtiğimiz sezon Çekya Ligi'ni normal sezonda 2'nci sırada bitirdi. Ardından oluşturulan Şampiyonluk Grubu'nu da Sparta Prag'ın ardından 2'nci sırada tamamlayan Plzen, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine 2'ncı turdan katılma şansı elde etti.

İlk lig şampiyonluğunu 2010-2011 sezonunda kazanan Viktoria Plzen, bu şampiyonlukla birlikte son 9 sezonda 5 kez şampiyonluk yaşadı. Viktoria Plzen takımını 2014-2016 yıllarında Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın da teknik direktörlüğünü yapmış Pavel Vrba çalıştırıyor.

Pavel Vrba, Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde açıklamalarda bulunurken.
Pavel Vrba, Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde açıklamalarda bulunurken.

Bu yaz kimleri transfer ettiler?

  • Viktoria Plzen yaz transfer döneminde Genk'ten Jakub Brabec'i, Legia Varşova'dan Adam Hlousek'i ve Sigma Olomouc'tan Lukas Kalvach'ı bonservisiyle; AZ Alkmaar'dan Ondrej Mihalik ile Wolverhampton'dan Christian Herc'i de kiralık olarak kadrosuna kattı.

Valbuena da orada

Yunan temsilcisi Olimpiakos ise geçtiğimizi sezonu Yunanistan Ligi'nde 2'nci sırada bitirdi. 2010-2011 ile 2016-2017 yılları arasında 7 sezonu da şampiyon tamamlayan Olimpiakos, 2017-2018 sezonunu ise hayal kırıklığı ile noktalamıştı.

Yunanistan Ligi'nde toplamda 29 şampiyonluğu bulunan Olimpiakos'u Portekizli teknik adam Pedro Martins çalıştırıyor. Olimpiakos, yaz transfer döneminde geçtiğimiz yıl Fenerbahçe forması giyen Mathieu Valbuena'yı kadrosuna kattı.

Valbuena, Olimpiakos formasıyla poz verirken.
Valbuena, Olimpiakos formasıyla poz verirken.

Bu yaz kimi transfer ettiler?

  • Yunan ekibi yaz transfer döneminde Villarreal'den Ruben Semedo'yu, Porto'dan kaleci Jose Sa'yı ve Partizan'dan genç oyuncu Svetozar Markovic gibi önemli isimleri de transfer etmişti.

Viktoria Plzen ile Olimpiakos, ilk maçta yarın Çekya'da karşı karşıya gelecek. Rövanş karşılaşması ise 30 Temmuz Salı günü Yunanistan'da oynanacak

Trabzonspor'un rakibini tanıyalım

Çekya Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 3'üncü sırada bitiren Sparta Prag, Şampiyonluk Grubu'nda da 3'üncü sırada yer aldı ve UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turunda mücadele etme hakkı kazandı. Prag ekibinin kadrosunda bir dönem Galatasaray forması da giyen Semih Kaya ile ülkemizde Mersin İdman Yurdu ve Karşıyaka formalarını terleten kaleci David Bicik de yer alıyor.

Çekya Ligi'nde 12 şampiyonluğu bulunan Sparta Prag, maçlarını 18944 koltuk kapasiteli Generali Arena'da oynuyor. Çekya temsilcisinin kadrosunda ayrıca adı Galatasaray ile anılan forvet oyuncusu Benjamin Tetteh de bulunuyor.

Semih Kaya, Sparta Prag formasıyla...
Semih Kaya, Sparta Prag formasıyla...

Yeni Malatyaspor'un rakiplerini tanıyalım

Yeni Malatyaspor'un UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'ndaki muhtemel rakibi belli oldu. Sarı-siyahlı ekip, NK Olimpija Ljubljana'yı elemesi halinde Connah's Quay Nomads (Galler) - Partizan (Sırbistan) eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Galler temsilcisi Connah's Quay Nomads, Galler Ligi'nde geçtiğimiz yıl normal sezonu 3'üncü sırada tamamladı. Daha sonra şampiyonluk grubunda mücadele eden Quay Nomads, sezonu yine 3'üncü sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne 1'inci Ön Eleme Turu'ndan katılma hakkı elde etti.

Quay Nomads'ın maçlarını oynadığı Deeside Stadı'ı...
Quay Nomads'ın maçlarını oynadığı Deeside Stadı'ı...

Şampiyonlar Ligi ön eleme aşamasındaki mevcut format korunuyor. Takımlar, Şampiyonlar Yolu ve Lig Yolu olmak üzere iki ayrı torbada yarışıyorlar.

Şampiyonlar Yolu'nda, UEFA ülkeler sıralamasında 11. sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin şampiyonları yer alıyor. Lig Yolu'nda ise UEFA ülkeler sıralamasında 5. ve 6. sırada yer alan ülkelerin üçüncüleri ile, 7. sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin ikincileri yer alacak.

Şampiyonlar Yolu'nda yer alan takımların eşleşme ekranı.
Şampiyonlar Yolu'nda yer alan takımların eşleşme ekranı.

Şampiyonlar Yolu torbasında yer alan takımlar birbirleriyle eşleşecekler, Lig Yolu torbasında yer alan takımlar da birbirleriyle eşleşecekler. UEFA, bu yöntemle, ülkeler sıralamasında üst konumda yer almayan ülkelerin takımlarının grup aşamasına ön elemede büyük rakiplerle oynamadan katılabilmesini hedefliyor. Bu yöntem, halihazırdaki kura formatında da kullanılıyordu.

  • Şampiyonlar Yolu torbasında yer alan takımlar, aşağıdaki eleme turlarında boy gösterecekler :
  • Ön eleme turu
  • 1. eleme turu
  • 2. eleme turu
  • 3. eleme turu
  • Play-off turu

Lig Yolu'nda bulunan takımların eşleşme ekranı.
Lig Yolu'nda bulunan takımların eşleşme ekranı.
  • Lig Yolu torbasında yer alan takımlar, aşağıdaki eleme turlarında boy gösterecekler:
  • 2. eleme turu
  • 3. eleme turu
  • Play-off turu

Bu gönderiyi Instagram'da gör

😍 Merih Demiral, Ronaldo'ya sarılmaya doyamıyor.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()