Başakşehir zirvede yalnızlığa oynuyor

Başakşehirli futbolcuların gol sevinci...
Başakşehirli futbolcuların gol sevinci...

Süper Lig'de 13. haftanın kapanış mücadelesinde Göztepe ile lider Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Bornova Doğanlar Stadı'nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 2-0'lık skorla İstanbul ekibi oldu. Alınan bu sonucun ardından turuncu lacivertliler 5 puan farkla Kasımpaşa'nın önünde zirvede yer aldı. Haftanın kapanışında oynanan Göztepe - Medipol Başakşehir maçının dakika dakika özeti ve golleri hakkındaki tüm detayları, maç raporu haberimizde bulabilirsiniz...

Süper Lig'de 13. haftanın kapanış mücadelesinde Göztepe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi.

Bornova Doğanlar Stadı'nda oynanan karşılaşma sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 2-0'lık skorla İstanbul ekibi oldu. Alınan bu sonucun ardından turuncu lacivertliler 5 puan farkla Kasımpaşa'nın önünde zirvede yer aldı.

Başakşehirli futbolcular, İzmir deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarları selamlıyor...
Başakşehirli futbolcular, İzmir deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarları selamlıyor...

Maçın 9. dakikasında Visca'nın penaltısıyla öne geçen turuncu lacivertliler, 73'te Bajic'in golüyle rahatladı. Göztepe'yi net bir skorla geçen Başakşehir puanını 30'a çıkarıp en yakın rakibi Kasımpaşa'ya 5 puan fark attı.

Önceki hafta Erzurumspor'a kaybeden sarı kırmızılılar ise 18 puanda kalıp üst sıralara tırmanma şansını kaçırdı.

Göztepeli oyuncular, maçın hemen başında yenilen penaltı golünün üzüntüsünü yaşıyor...
Göztepeli oyuncular, maçın hemen başında yenilen penaltı golünün üzüntüsünü yaşıyor...

KASIMPAŞA’YA 5 PUAN FARK

Bu sonuçla puanını 30'a çıkaran Medipol Başakşehir, Kasımpaşa'nın 5 puan önünde liderliğini sürdürdü. Ligde tek mağlubiyetini 2. haftada Kasımpaşa karşısında 2-1'lik skorla alan Medipol Başakşehir, yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

İstanbul ekibi, maçın hemen başında gelen golü kutluyor...
İstanbul ekibi, maçın hemen başında gelen golü kutluyor...

Üst üste 5. galibiyetine imza atan İstanbul temsilcisi, Süper Lig geçmişinde ilk defa 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

GÖZTEPE İÇ SAHADA 5 MAÇ SONRA YENİLDİ

Medipol Başakşehir mağlubiyetiyle 18 puanda kalan Göztepe, haftayı averajla 10. sırada tamamladı. İzmir'de oynadığı son 5 maçını kazanan Göztepe, Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından iç sahada ikinci yenilgisini aldı.

Yasin Öztekin, maçın sonların doğru değerlendiremediği pozisyon için hayıflanıyor...
Yasin Öztekin, maçın sonların doğru değerlendiremediği pozisyon için hayıflanıyor...

BAŞAKŞEHİR PENALTIDAN İLK GOLÜNÜ ATTI

Göztepe karşısında penaltıdan takımını 1-0 öne geçiren gole imza atan Edin Visca, bu sezon 4. golünü kaydetti. Bu sezon deplasmanda ilk golünü atan Visca, daha önceki 3 golünü iç sahadaki Akhisarspor, Antalyaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında kaydetmişti.

Bajic yerini Adebayor'a bırkıyor.
Bajic yerini Adebayor'a bırkıyor.

Bu sezon penaltıdan ilk kez gol bulan Medipol Başakşehir'de Emmanuel Adebayor, Bursaspor karşısında penaltı atışını gole çevirememişti.

BAJIC 4 GOLE ULAŞTI

Medipol Başakşehir'in 2. golünü kaydeden Riad Bajic geçen hafta Çaykur Rizespor maçında olduğu gibi fileleri havalandırdı. Bajic, bu sezon ligde 4. golüne ulaştı.

GÖZTEPE İLK KEZ PENALTIDAN GOL YEDİ

Süper Lig'de bu sezon aleyhine 3. kez penaltı kararı verilen Göztepe, ilk defa penaltı vuruşunda gol yedi. Daha önce Trabzonspor'dan Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan Oğuzhan Özyakup'un penaltı vuruşlarını kurtaran Beto, Edin Visca'nın atışında gole engel olamadı.

4 FUTBOLCU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Göztepe'de Titi ile Lamine Gassama, Medipol Başakşehir'de ise İrfan Can Kahveci ile Manuel Da Costa bu sezon 4. sarı kartlarını görerek cezalı duruma düştü. Göztepeli futbolcular 14. haftadaki Antalyaspor deplasmanında, Medipol Başakşehirli oyuncular ise İstanbul'daki Demir Grup Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

Müsabakayı 7914 kişi takip etti.

GÖZTEPE - BAŞAKŞEHİR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • Karşılaşmanın 2. dakikasında Bajic'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Visca'nın vuruşunda kaleci Beto pozisyonu uzaklaştırdı.
  • 6. dakikada ceza sahası içinde Titi ile mücadele eden Bajic yerde kaldı. Oyunu devam ettiren ve daha sonra VAR'a giden Bülent Yıldırım, pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi. 9. dakikada Visca'nın kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.
  • 30. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında Mossoro'nun pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Visca'nın şutunda Reis'ten dönen top tekrar Visca'ya geldi. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak Göztepeli oyunculara çarpıp direğin üstünden kornere çıktı.
  • 36. dakikada yarı sahasında kaptığı topla hızlı hücuma çıkan Mossoro, meşin yuvarlakla bir süre ilerledikten sonra topu Bajic'e aktardı. Sağ çapraz pozisyonda Bajic'in sert şutunda kaleci Beto topu uzaklaştırdı.
  • 43. dakikada Berkan Emir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içindeki Göztepeli oyuncuların kafayla indirdiği topla buluşan Castro'nun sert şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
  • 44. dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında topla birlikte bir süre ilerleyen Yasin Öztekin'in sol çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Mert, topu kornere gönderdi.

Medipol Başakşehir ilk devreyi 1-0 önde bitirdi.

Göztepeli taraftarlardan kadına şiddet konusunda açtığı pankartla dikkat çekti.
Göztepeli taraftarlardan kadına şiddet konusunda açtığı pankartla dikkat çekti.

  • 49. dakikada Yasin Öztekin'in ceza alanı dışından attığı sert şutta kaleci Mert topu kontrol etti.
  • 53. dakikada Visca'nın kaleyi karşıdan gören pozisyonda attığı şutta top yandan dışarı çıktı.
  • 73. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Mossoro'nun yaptığı ortada arka tarafta topla buluşan Bajic, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

Müsabaka, Medipol Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

BEKTAŞ: PENALTI OYUNUMUZU BOZDU

Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, 2-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir maçını değerlendirdi.

Ege ekibi seremonide İstiklal Marşı'nı söylüyor...
Ege ekibi seremonide İstiklal Marşı'nı söylüyor...
  • "Bu güzel atmosferde stadı dolduran taraftarımızı mutlu edemedik" diyen genç teknik adam, "Lidere karşı sahaya yansıtmak istediğimiz bir oyun anlayışımız vardı. 8. dakikada penaltı golüyle yenik duruma düştük. Bu gol oyunumuzu bozdu. Disiplinden koptuk, alan paylaşımında hatalar yaptık. Rakibe oynama olanağı verdik. Biz de çok fazla pozisyon bulduk, net fırsatlarımız oldu. Skor 2-0 olduktan sonra oyun biraz daha bizim açımızdan koptu. Rakip iyi savunma yaptı, kontra ataklarla hücuma çıkmaya çalıştı. Belki penaltı olmasaydı, belki öne geçseydik her şey farklı olabilirdi. Mücadelemiz iyiydi ama sonuçlandırma adına final paslarını olgunlaştırma adına başarılı olamadık, kötü ortalar yaptık. Başakşehir'i tebrik ediyorum" dedi.

AVCI: TAKTİK DİSİPLİNE SADIK KALDIK

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise Göztepe karşısında güzel bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

  • Avcı, "Ligin iyi organize olmuş, tarihi olan, seyirci kültürü olan, içeride baskı yapabilen, bizden sonda en fazla pas oyununu oynayan bir takıma karşı oynadık. Rakibin önde koşu yapabilen futbolcuları vardı. Bunları çalıştık. Bazen baskı yaptık bazen rakibi içeri yönlendirdik. Bu da bize ilk golü getirdi. Göztepe baskı yapan bir takım. Bu yüzden merkezi kullanmadan kenarları kullandık. En çok topla buluşanlar beklerimiz oldu. Deneyimli ve yaşlı bir takım olmamıza rağmen rakipten 7 kilometre daha fazla koştuk. Farklı da kazanabilirdik gol de yiyebilirdik. Oyuncularım taktik disipline sadık kaldı. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Her iki teknik adam maç öncesinde birbirlerine başarılar diledi.
Her iki teknik adam maç öncesinde birbirlerine başarılar diledi.

"TAMAMEN BAŞAKŞEHİR'E ODAKLANDIM, ADIMIN BU KULÜPLERLE ANILMASI GÜZEL"

Abdullah Avcı, sezon sonunda adının Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımlarla anılması hakkındaki soruya şu cevabı verdi:

  • "Bizimkisi bir roman. 12 senedir buradayız. Doğru işler yapmışız ki adımız bu kulüplerle anılıyor, çok teşekkür ediyorum. Şu anda ekibimle tamamen Başakşehir'e odaklandık. Şu an itibarıyla konsantrasyonumuzla doğru hikayeyi güzel bitirmek istiyoruz."

Avcı, son 2 sezondur zirve yarışında olduklarını da sözlerine ekledi, "Ayaklarımız yere sağlam basacak. Bugün itibariyle 'sadece biz varız' diyemeyiz. Büyük camialarla yarışıyoruz. Onlar yarışta yok diyemem, geri dönüşleri iyi yapabilen camialar var. Biz doğru çalışacağız" yorumunu yaptı.