Başakşehir'de buruk sevinç, kazandı ama yetmedi!

Başakşehir'e galibiyet yetmedi​
Başakşehir'e galibiyet yetmedi​

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu son hafta maçında Braga'yı 2-1 mağlup etse de 3. sırada kalarak elendi. Medipol Başakşehir, Braga'yı mağlup ederek Avrupa kupalarındaki 16. maçında 3. galibiyetini aldı.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında Portekiz temsilcisi Braga'yı 2-1 mağlup etse de grupta üçüncü sırada kaldı ve organizasyona veda etti.

Grupta 2. galibiyetini alan ve puanını 8'e yükselten turuncu-lacivertliler, 10 puanı bulunan Braga ve 9 puana sahip Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'in ardından grubu 3. sırada tamamladı.

İLK YARININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

10. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan İrfan Can’ın içeri çevirdiği topa arka direkte Visca’nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

  • 22. dakikada sol kanatta topla buluşan Jefferson’un içeri çevirdiği topa ceza yayı üzerinde Andre Horta’nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
  • 34. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Martins’in yaptığı sert ve düzgün vuruşta meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.

İKİNCİ YARININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 55. dakikada sol kanatta topla buluşan Jefferson’un ortasında arka direkte Viana, Silva’ya indirdi. Ön direkte Silva’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1

  • 69. dakikada sol çaprazdan Clichy’nin ortasında ceza sahası içi penaltı noktası yakınlarında Gökhan İnler’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Matheus’ta kaldı.
  • 76. dakikada ceza sahası içinde Viana’nın Mossoro’ya yaptığı müdahaleyi hakem penaltı olarak değerlendirdi.
  • 77. dakikada Emre’nin kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak kalecinin kapattığı sağ köşeden ağlara gitti. 2-1

VİSCA HİÇ BOŞ GEÇMEDİ

Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki en golcü ismi olan Edin Visca, Braga maçında fileleri havalandırarak, turuncu-lacivertli takımın bu sezon Avrupa kupalarında eşleştiği tüm rakiplerine gol atmayı başardı.

Visca, bu sezon turuncu-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eşleştiği Club Brugge ve Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki rakipleri Ludogorets, Hoffenheim ve Braga'ya gol atma başarısı gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında takımını öne geçiren golü atan Visca, turuncu-lacivertli forma ile Avrupa kupalarındaki gol sayısını da 7'ye yükseltti.

16. MAÇTA 3 GALİBİYET

Turuncu-lacivertliler, Braga'yı mağlup ederek Avrupa kupalarındaki 16. maçında 3. galibiyetini aldı.

Avrupa sahnesinde 7 mağlubiyet ve 6 beraberliği bulunan Medipol Başakşehir, sahasında ise 2. kez kazandı.

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında evindeki ilk galibiyetini, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika temsilcisi Club Brugge karşısında 2-0'lık skorla elde etmişti.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE ÖNEMLİ EKSİKLER

Medipol Başakşehir'de takımın önemli isimlerinden olan ve sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Babacan ile Elia'nın yanı sıra riske edilmeyen Adebayor, kadroda yer almadı.

Turuncu-lacivertli ekipte uzun süredir sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Egemen Korkmaz da maç kadrosunda bulunmadı.

BAKAN BAK DA KARŞILAŞMADAYDI

Medipol Başakşehir ile Braga arasında oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da takip etti.

Karşılaşma öncesinde stada gelen Bakan Bak, mücadeleyi İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile protokol tribününden izledi.

Müsabakayı, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas da tribünden takip etti.

KUDÜS TEPKİSİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı, Medipol Başakşehir-Braga maçı öncesinde protesto edildi.

Turuncu-lacivertli taraftarlar, "Katil İsrail" tezahüratları yaparken, kale arkası tribününde de "We are with you 90 minutes with Quds forever (Seninle 90 dakika, Kudüs ile sonsuza dek birlikteyiz." yazılı pankart açıldı.

Taraftarlar ayrıca, ellerindeki Filistin bayraklarını salladı.

BRAGA'DA 5 DEĞİŞİKLİK

Portekiz ekibinde teknik direktör Abel Ferreira, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Hoffenheim mücadelesinin ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Portekizli teknik adam, Ricardo Ferreira, Goiano, Teixeira, Fransergio ve Paulinho'nun yerine Bruno Viana, Xadas, Horta, Sousa ve Martins'e ilk 11'de şans verdi.

Ferreira, takımını sahaya Matheus, Esgaio, Bruno Viana, Raul Silva, Jefferson, Horta, Danilo, Vukcevic, Xadas, Martins ve Sousa ilk 11'iyle çıkardı.

TARAFTARLAR FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ

Medipol Başakşehir ile Braga arasında oynanan maça taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Toplam 17 bin 500 seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaklaşık 7 bin turuncu-lacivertli taraftar, tribündeki yerini aldı.

Karşılaşmayı yaklaşık 100 Portekizli taraftar da tribünden takip etti.

ABEL FERREİRA: YENİLGİYİ HAK ETMEDİK

Müsabaka sonrasında basın toplantısında konuşan Braga Teknik Direktörü Abel Ferreira, “Ben maçın kaybettiğimiz değil sunduğumuz gösteriyi değerlendirmek istiyorum. İlk yarıda oyuna iyi başlayamadık. Onlar iyi başladı. 1-0 da geriye düştük. İkinci yarı biraz toparlandık. 90 dakika sonunda yenilgiyi hak edecek bir oyun ortaya koymadığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

  • “Hedefimiz her zaman kazanmak”
  • Diğer turlardaki hedefleri için ise Ferreira, “Her zaman yenemeyebiliriz ama her zaman maçları kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Hedeflerimiz her maçı kazanmak için oynamak. Bundan sonra çıkacak takımları da yenmek için oynayacağız” şeklinde konuştu.
  • “Şampiyonlar Ligi kalitesinde olan takımlarla aynı gruptaydık”
  • Takımda sabit 11 ve yıldız oyuncularının olmadığını ifade eden Ferreira, “Takım komple yıldız. Kazanmak için elinden gelen her şeyi yapan bir takım. Risk hayatın bir parçası. Risk almayanlara korkak derim. Çok rekabetçi bir gruba düştük. Şampiyonlar Ligi kalitesinde olan takımlarla oynadık. Mesela Başakşehir, Türkiye liginde lider. İki hafta önce de Galatasaray’a 5 atmış bir takım” ifadelerini kullandı.
  • “Kaliteli bir takımla oynadık”
  • Portekizli çalıştırıcı, Mossoro’nun penaltı pozisyonu hakkında ise yorumda bulunmadı. Kaliteli bir takımla oynadıklarını yineleyen Ferreira, "Beraberlik için de uğraştık ama elde edemedik. İki takım da güzel oynadı. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Lider olarak çıktı. Kuradan sonra yeni hedeflerimizi belirleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

ABDULLAH AVCI: 3,5 SENEDE AVRUPA'DA HARİKA BİR DENEYİM KAZANDIK

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Braga Avrupa’nın en kısa takımlarından bir tanesi. Geçiş oyunu yapabiliyorlar, kenar ortaları yapabiliyorlar. Takım savunmasında da iyiler. Baskı ile başlamak istedik. 20-25 dakika doğru yaptık. Golden sonra Braga oyuna ortak oldu. İlk yarıda gol de yiyebilirdik. İkinci yarıda baskı yapmak ve baskıdan sonra da atak yapma istedik. İkinci yarıda dengeli oyun vardı. Yediğimiz golden sonra rakip oyun gücünü hissettirdi. Kazandığımız penaltı var ve maçı kazandık. Bu sene 10. Avrupa maçını oynadık. 14 lig ve 1 Türkiye Kupası maçıyla 25. maçı tamamladık. Devreyi 30 maç ile kapatacağız. 3.5 senedir her sene oyun gelişimi, Avrupa tecrübesi ve harika bir deneyim kazandık. Çıkmak istiyorduk. Bize bağlı değildi. Diğer maç berabere bitti. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

  • “Avrupa’dan elenmek ligi olumlu etkilemez”
  • Avrupa kupalarından elenmelerinin ligi iyi etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili bir soruya başarılı çalıştırıcı, “Ben olumlu etkileyeceğini düşünmüyorum. Bu sezon Avrupa ve Şampiyonlar Ligi’nde 10 maç oynadık. 5 rakip ve 5 farklı planla oynadım. Kadro derinliğimiz buna müsait. Her kulvarda sporcu ruhu gitmek ister. Biz de gitmek istedik. İki gün sonra önemli maç var. Çok iyi dinlenmemiz lazım. Lig 34 hafta oynanıyor. Biz aralık son haftasında 30 maç oynamış olacağız” diye cevap verdi.Avcı, ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan Beşiktaş’ı da tebrik etti.