Başbakan Rutte'nin kararı sonrası Hollanda’da lig fiilen bitti

Arşiv
Arşiv

Hollanda Futbol Ligi, Başbakan Mark Rutte'nin Eylül ayına kadar ülkedeki tüm spor ve müzik organizasyonlarının iptal edildiği duyurmasının ardından fillen sona erdi.

Koronavirüs nedeniyle bir süredir ertelenen Hollanda Ligi’nin 2019-2020 sezonu, Başbakan Mark Rutte’den gelen karar sonrası sona erdi. Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), Başbakan’ın açıklamasının ardından liglerin devam edemeyeceğini duyurdu.

"UEFA'nın kararı sonrası yol haritası oluşturacağız"

KNVB’den yapılan açıklamada, “Bu aşamada liglerin devam etmesi mümkün görünmüyor. Bundan sonra izlenecek yol ile ilgili UEFA’nın fikrini alacağız. Tüm kulüp temsilcilerinin de katılacağı UEFA ile yapılacak toplantı sonrası yol haritasını belirleyeceğiz” denildi.

Açıklamada ayrıca futbol maçlarının, hükümet koronavirüsü tehdidinin tamamen bittiğini söyleyinceye dek oynanmayacağı da yer aldı.

Belçika da ligi bitirmişti

Hollanda’nın, komşusu Belçika gibi ligi son haliyle tescil etmeyi planladığı, UEFA ile yapılacak toplantıda da bu fikri savunacağı öğrenildi. Hatırlanacağı üzere Belçika Futbol Federasyonu, ligi devam ettirmeyerek Club Brugge’ü şampiyon ilan etmiş, UEFA’dan da sert tepki almıştı. UEFA, Belçika takımlarını Avrupa kupalarına almama uyarısında bulunmuştu.

Kim şampiyon olacak?

  • Hollanda Ligi’nde 25 hafta geride kalırken Ajax averajla liderlik koltuğunda otururken, aynı puana sahip AZ Alkmaar ikinci sırada yer alıyor. İki takım da 56 puana sahip… Bu iki takımı 50 puanla Feyenoord ve 49 puanla PSV izliyor.
  • Başbakan Mark Rutte, 1 Eylül’e kadar tüm organizasyonları iptal etme kararını canlı yayında “Sonradan pişman olmaktansa, önceden tedbirli olmak daha iyidir” diyerek savunmuştu.