Başkanlar, kendi dönemlerindeki borçtan sorumlu olacak

Saffet Sancaklı yeni spor yasasıyla ilgili konuştu.
Saffet Sancaklı yeni spor yasasıyla ilgili konuştu.

MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, yeni spor yasasıyla ilgili konuştu. Sancaklı, kulüp başkanlarının kendi dönemlerindeki borçtan sorumlu olacağını söyledi.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Haber Türk’te Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk oldu. Yeni spor yasası çalışmasıyla ilgili bilgi veren Sancaklı, “Yasada en önemli maddelerden biri, kulüp başkanları ve yöneticiler kendi bulundukları dönemden fazla borçlardan kendileri sorumlu olacak ve cebinden ödeyecek. İkincisi ise, suç işlemiş olanlar kesinlikle yönetici olamayacak. Denetim gelecek. Bir diğeri ise her federasyonda 9 kişilik yönetimde o branşın sporcusu olacak. Yasa çıktıktan sonra futbolu sistem yönetecek.” dedi.

“Türk futbolu 30 yıldır kötü yönetiliyor”

Futbolun kötü yönetilmesinin kulüpleri batma noktasına getirdiğini belirten Saffet Sancaklı, "Türk futbolu 30 yılı aşkın kötü yönetiliyor. Kulüpler tam batacak gibi oluyor. Hükümet bir şekilde batırmıyor. Şu an Türk futbolu kurtarılacak gibi değil. Türk futbolu battı. Süper Lig'de bütün kulüplerin borcu toplam 18 milyar TL, 4 büyük kulübün faiz borcu yıllık 3 milyar TL. Devenin sadece burnunu düzeltmeye çalışırsanız sorun çözülecek mi? Bankalar para verdi de ne oldu, düzeldi mi?” ifadelerini kullandı.